lørdag den 16. februar 2013
Chokolade-pistacie tærte
Denne tærte er smuk, enkel og lækker.
Chokolade-pistacie tærte
Bund
125 g mel
30 g kakao
50 g pistacienødder
115 g smør (stuetemperatur)
60 g sukker
½ tsk vaniljeekstrakt
Pistaciefyld
90 g pistacienødder
60 g sukker
1/4 tsk salt
1½ tsk neutral olie
Chokoladefyld
1,25 dl piskefløde
½ dl sødmælk
140 g lys chokolade
1 æg
Start med at lave bunden. Bland mel, kakao og finthakkede pistacienødder. Tilsæt smør i bidder og pisk det godt sammen. Tilsæt sukker og vaniljeekstrakt og pisk godt. Saml dejen hurtigt med hænderne og rul den til en kugle, som du trykker flad. Læg den i film i køleskabet i mindst ½ time.
Rul dejen ud og læg den i en form med løs bund på ca. 23-26 cm. Stil formen med dejen i køleskabet i ca. 1½ time til den er fast. Bag tærtebunden i ovnen ved 160 C i ca. 25.30 min. Afkøl bunden helt.
Til pistaciefyldet blendes pistacienødderne fint sammen med sukker og salt til det begynder og klumpe sammen. Tilsæt 1½ tsk neutral olie og blend til det bliver en sammenhængende masse / pasta-agtig. Smør pistaciefyldet ud på hele den afkølede bund.
Til chokoladefyldet varmes piskefløde og mælk op. Hak den lyse chokolade og hæld den varme flødeblanding over. Lad det stå i et par minutter og rør derefter godt indtil en enstartet chokoladeblanding. Lad det køle af i mindst 10 minutter og tilsæt derefter et let sammenpisket æg og rør godt. Hæld chokoladefyldet ovenpå pistaciefyldet og sæt tærten i ovnen ved 150 C i ca. 35 minutter til fyldet netop føles fast. Afkøl tærten helt.
Pynt tærten med finthakkede pistacienødder.
Kategorier:
Chokolade,
Opskrifter,
Opskrifter 2013,
Pistacienødder,
Tærter
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Uhm... Send mig et stykke, det ser da for lækkert ud ;-)
SvarSletUps, alt er spist eller foræret væk..... Men jeg skal da tænke på dig næste gang jeg bager :-)
SletDen ser rigtig fin ud! Hvor tung/mættende er den? Er den sådan lidt konfektagtig?
SvarSletDen er ikke så tung og konfektagtig som den måske ser ud. Chokoladebunden har selvfølgelig en "rig" smag, men chokoladecremen på toppen er tynd og let i det. I det hele taget er fyldet ikke så tykt og dominerende.
SletDen ser virkelig god ud!
SvarSletwww.johanneblog.dk
Tak :-)
SletSer lææker ud. Er det saltede nødder?
SvarSletTak skal du have. Nej, det er usaltede nødder. Du kan bla købe dem via Specialkøbmanden.
Slet