søndag den 26. januar 2014

Forskellige slags kransekage

Det er jo ikke nytår mere, men kransekage kan sagtens severes hele året til diverse festlige lejligheder. De smager jo skønt og er nemme at lave. Her er to gode opskrifter.


Kransekage med mandler (venstre), Kransekage med lime og hindbær (midten), Kransekage med Hasselnødde Bresilienne (højre)

Denne første opskrift er fra Femina. Kombinationen af syrlige lime og de syrlig-søde hindbær er det godt modspil til den søde kransekage.

Kransekage med hindbær og lime
26 stk

250 g marcipan
100 g flormelis
Skal af 1 limeskal
2 spsk frysetørrede hindbær
½ æggehvide

Pynt:
Æggehvide
Flormelis
Pink farve

Ælt marcipan med flormelis, limeskal og æggehvide. Vend de frysetørrede hindbær i til sidst. Rul kransekagemassen i pølser og skær hver pølse i passende stykker. Form stykkerne som kransekage stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i 8-10 min ved 210 C øverst i ovnen med en ekstra bageplade i bunden, så de ikke bliver for mørke. Afkøles på en bagerist.

Når kagerne er afkølede kan de pyntes med glasur lavet af flormelis blandet med æggehvide og lidt pink farve. Sprøjt glasuren i striber henover kransekagestykkerne og pynt med et frysetørret hindbær.

Den anden opskrift har jeg blogget om før, men her er den igen. Blot pyntet på to forskellige måder.

Kransekagekonfekt
(ca. 30-40 stk)

500 g ren rå marcipan
4-5 æggehvider
10 spsk flormelis

Ælt marcipan, flormelis og 4 af æggehviderne godt sammen til en ensartet masse. Vurder konsistensen , der ikke må være for flydende, men skal kunne danne toppe, når du stikker en gaffel i og trækker den op. Tilsæt evt mere æggehvide. Jeg synes som regel, at 4 er nok.

Kom kransekagemassen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt kransekagestykker på bagepapir. Pynt evt. med afskallede nødder eller smuttede, letristede nødder inden de sættes i ovnen. Til disse brugte jeg smuttede, letristede mandler og på de andre hasselnødde-bresilienne fra Callebaut, som er hakkede, letristede og karamelliserede hasselnødder. Det smagte rigtig godt på kransekagerne. Bag kagerne ved 175 grader i ca. 15-20 min til de er gyldne. De må ikke være for blege og ej heller for mørke, så hold øje med kagerne efter de første 15 min er gået.

Lad dem køle lidt af på bagepladen inden de flyttes til en bagerist for yderligere afkøling. Afkølede kransekagestykker opbevares i en kagedåse med bagepapir i bunden, samt mellem hvert lag af kager. Kransekagekonfekten kan fryses, hvis man får lavet for meget.

7 kommentarer:

 1. Åh, bliver så kransekagesulten af de billeder - elsker altså marcipan.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, ja, det kender jeg godt! Elsker også marcipan.

   Slet
 2. uhmmm de ser gode ud.. de skal prøves :)

  SvarSlet
 3. Tak, jeg håber, at du får dem afprøvet.

  SvarSlet
 4. Haps haps, dem må jeg igang med loge om lidt til nytårsfesten i aften:-)
  Jonna

  SvarSlet
 5. Hvor mange personer er opskrifterne til? Vi bliver 8 voksne og 4 børn....

  SvarSlet