tirsdag den 27. juli 2010

Emils 2 års fødselsdagskage

Den 15. juli havde min yngste af tre sønner 2 års fødselsdag, men pga vores familiers ferie fejrede vi han bare stille og roligt på selve dagen. Men i søndags blev han fejret med manér. Vi bor langt fra det meste af vores familie, så vi inviterer altid til boller og kage først og senere til middagsmad.
Her sidder jeg sammen med lille Emil.
Af kager til denne fødselsdag kastede jeg mig bla ud i at lave Macarons i en sart lyseblå farve. Dem poster jeg billeder og informationer om en anden dag.

Derudover lavede jeg Karolines Banankage. Det er muligt, at det er en noget "slidt" opskrift, men ikke desto mindre, så smager den jo faktisk rigtig godt. Jeg fyldte den med mørk chokolade ganache og smurte den op med 1:1 ganache. Det smagte virkelig godt og er en god kombination. Simpelt, men det virker. Kagen blev pyntet med "flade" figurer som Emil kan forholde sig til og kender. Kagen skulle egentlig have været i to etager, hvor den lille øverste kage skulle have være med sky og sol, men i et øjebliks uopmørksomhed åd katten den lille kage!!! Og det er ikke første gang det sker. Den hedder ikke Garfield uden grund!!
Close-up af køer.
Close-up af æbletræ og traktor.
Opskriften på Karolins banankage kommer her. Jeg brugte 3 gange opskriften til en 5" og en 9" form.

Karolines banankage
3 æg
170 g sukker
2 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
1 moset banan
Pisk de hele æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det fordigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en form og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle.
Skal du blot anvende kagen uden sukker pynt, kan kagen pensles med mørk chokolade. Hvis den skal beklædes med sukker, kan den med fordel fyldes med mørk chokolade ganache.
Til middagen havde jeg marineret en super lækker oksemørbrad med en senneps-rosmarin marinade og grillet den. Den blev super mør og smagte fantastisk. Dertil serverede jeg grøn salat med friskbælgede ærter, blåbær og ristede pinjekerner og en salat med ristede kartofler og peberfrugter. Sådan blev min lille Emil fejret og vi har nydt godt resterne de sidste to dage.

26 kommentarer:

 1. Hvor er den bare fin! Og hvor kender jeg bare godt det med katte, der godt kan lide kage...
  Her pakker vi dem ind i skabe, da vores katte forsøger at "kravle ind" i kager og brød...

  SvarSlet
 2. Åh, vilken underbar tårta!! Älskar de söta kossorna =)

  SvarSlet
 3. Hej Camilla,

  hvor er det en sød kage :o) jeg kan faktisk rigtig godt lide 2-d figurerne! Ej, hvor træls at katten var i kagen - det troede jeg egentlig ikke lå til katte at gøre sådan noget?!?

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 4. Søde Camilla
  Hvor er det er super kær fødselsdags kage du har fået lavet. Jeg elsker solen og de søde dyr. Rigtig glad og sød kage. Endnu engang stort tillykke med ham. Glæder mig meget til at se dine macarons :-) Knus og kram

  SvarSlet
 5. Hvor er den fin, er vild med dine ting på siden.

  Og ja... Den banankage er gammel, men den er GOD ! Og let at lave.

  Og tillykke med ham..

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 6. Hvor er den bare fantastisk sød - der er noget virkelig charmerende over 2D figurerne. En rigtig børnekage, som man bliver i rigtig godt humør af.

  Knus Line
  kageslottet. blogspot.com)

  SvarSlet
 7. Hvor e den bare sød og flot, ja man kan da kun blive i godt humør af den. :))

  SvarSlet
 8. Tusind tak allesammen :-) Ja, man bliver lidt i godt humør af det lidt naive udtryk.

  SvarSlet
 9. Hej Camilla. Tillykke med Emil, en af dine skønne drenge. Sikke en fin kage med nogle skønne figurer han fik på sin store dag. Håber I har haft en dejlig sommerferie.
  Knus
  Lone

  SvarSlet
 10. Tak Lone:-) Jo tak, vi har haft en skøn og vidunderlig ferie, som desværre er slut nu. Vi fik rigtig nydt den sammen hele familien. Håber, at du og din familie også har nydt / nyder ferien. Knus

  SvarSlet
 11. Hvor er den bare blevet sød og tillykke med ham

  SvarSlet
 12. Tak Heidi :-) Længe siden jeg har set noget til dig på din blog. Håber alt er vel.

  SvarSlet
 13. Denne kaken er så flott! Jeg elsker de klare fargene og designet på den. Kaken høres også veldig god ut, så jeg tror jeg skal bake banankake etter denne oppskriften en dag i nærmeste fremtid.

  M:)

  SvarSlet
 14. @Monica: Tusind tak Monica. Det er en meget velkendt og gammel opskrift i Danmark, men den er faktisk god. Den er også meget nem at lave.

  SvarSlet
 15. hvad menes der med en 5" og en 9" form??
  I nogle opskrifter står der 5:5 ganache? Hvad menes der med det?? skal man gange indholdet med 5 eller??
  Håb om svar:)

  SvarSlet
 16. @Anonym: 5" og 9" er størrelsen på formene. " står for inch, hvilket svarer til hhv. 13 og 23 cm. 5:5 ganache menes, at der er brugt 500 g chokolade til 5 dl piskefløde. Se ellers opskriften under "1:1 ganache".

  SvarSlet
 17. Kære Camilla! Du er virkelig en fantastisk inspiration! Havde slet ikke tænkt på at kunne bruge banankage som 'bunde'. Hvor mange bunde får du til i den her opskrift og stor diameter har du brugt?

  Mange tak for en vidunderlig blog!

  God dag
  Astrid

  SvarSlet
 18. ups.. ganske kort:

  - bager du også den her ved 175 grader i 50-55 min?

  Endnu engang tak!
  Astrid

  SvarSlet
 19. @Astrid: Tusind tak for din søde besked. Kagen blev ikke brugt som bunde men som en hel fast kage - altså ikke skåret i bunde og uden fyld. Som anført i indlægget blev den bagt i en 9inch form, hvilket svarer til 23 cm. Ja, den bages ved 175 C i ca. 55 min, men det afhænger af størrelse af form.

  SvarSlet
 20. Hej, fantastisk side du har her!!!

  Lige et spørgsmål, du skriver du har fyldt kagen op og også smurt den op med chokolade ganache? Hvordan fyldt op?

  Skal lave sådan en kage til min datter, bare med moviestarplanet - tema:)))

  SvarSlet
 21. Hilsen Gry, der flittigt bruger din side :)))

  SvarSlet
 22. @Anonym (Gry): Tusind tak for din søde kommentar, Gry. Dejligt, at du har glæde af bloggen. Når jeg skriver, at kagen er fyldt med mørk chokolade ganache, er det fordi jeg har skåret kagen i tre bunde og lagt en chokoladecreme imellem lagene. Held og lykke med dit projekt.

  SvarSlet
 23. Nårhhh... På den måde:)) tusind tak for dit svar:) kaster mig ud to kageopgaver imorgen, så har studeret din trin for trin guide til hudløshed... Tror det nok skal gå hvis jeg følger den:)))
  Mvh Gry

  SvarSlet
 24. @Anonym (Gry): Held og lykke med kagerne :-))

  SvarSlet
 25. Hvor er det bare en fin kage, er blevet så inspireret at jeg vil lave en lign. da jeg kender en lille dreng der har føs´dag og bare elsker traktor da hans morfor er landmand:)

  Har du lavet figurerne i forvejen eller først lavet dem da de skulle på siden af kagen? Tænker hvis man laver dem i forvejen og de stivner og man så kan få dem til at passe på siden af kagen når den er rund?

  Ellers kæmpe fan af din side, syntes du er vild dygtig og kreativ:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar Loa. Jeg mener, at jeg lavede de fleste i forvejen, men supplere med noget da selve pyntningen gik i gang. Hvis du laver dem i meget for god tid, kan de blive for svære at tilpasse til rundingen på kagen. Men laver du dem dagen før kan man godt trykket dem til.

   Slet