torsdag den 9. april 2009

Chokolade-fondant

Opskriften på denne chokolade-fondant har jeg fra en skøn bog, der er et must for alle kage-koner, nemlig "The Essential Cake Decorating Guide".

Chokolade-fondant
(opskriften giver 1,5 kg)

500 g god mørk chokolade, hakket
150 ml flydende glukose (Jeg brugte Heibergs Glukose Sirup)
50 ml sukker sirup (se opskrift længere nede)
ca. 600 g fondant eller sugarpaste

Smelt chokoladen over vandbad eller i en chokolade-smelter.

Bland glukose og sukker siruppen i en skål over vandbad og rør i det indtil det er netop varmt. Tilsæt derefter den smeltede chokolade og rør godt med en træ-ske. Læg chokolademassen i en plastik pose ved stuetemperatur i 24 timer (skal IKKE på køl).

Dagen efter æltes chokolademassen godt igennem. Bland ind fondanten til en ensartet farve.

Sukker sirup
Bland 6 spsk sukker med 5 spsk vand. Bring det i kog og kog i 3 minutter. Køl siruppen til stuetemperatur.

10 kommentarer:

 1. Tak for nogle fantastiske kager og sikke en kreativ og indbydende kage. Jeg har lige selv fået omtalte bog, som ligger tilgængelig på spisebordet. Laver du også selv grundfondanten med opskriften fra denne bog? Fondant bøvler jeg lidt med og kan ikke finde det rette forhold, har prøvet med glucose, tylose, gelantine, gum traganth og hvad ved jeg... Vil blive glad for et godt råd her.

  SvarSlet
 2. Hej, skal denne kage ikke bages??

  Hilsen Jens

  SvarSlet
 3. 1000 tak for en fantastisk blog :)
  Du hjælper virkelig en nybegynder som mig rigtig meget :)
  Jeg er blevet spurgt om jeg vil lave en bryllupskage med noget hvidchokolade overtræk - tror du man kan brug hvid chokolade i den her opskrift ?
  På forhånd mange tak :)

  SvarSlet
 4. @Smil: UNDSKYLD Smil jeg har slet ikke set denne kommentar - det beklager jeg meget. Jeg ved ikke om du får svaret af se - det håber jeg. Nej, jeg laver ikke almindelig fondant efter opskrift i bogen. Jeg køber den.

  @Anonym: Nej, dette er ikke en kage, men en chokoladeovertræk.

  @Camilla: Tak skal du have. Det tror jeg faktisk ikke, at du kan. Hvid chokolade opfører sig nemlig meget anderledes en mørk chokolade.

  SvarSlet
 5. Klistrer det ikke når de er blandet sammen?

  SvarSlet
 6. @Anonym: Nu er det længe siden, men jeg husker det ikke som klistret. Til gengæld bliver den ret hård, så det kræver et par gode overarme at ælte dem :-)

  SvarSlet
 7. Hej Camilla.. Lyder som et lækkert overtræk. Har du nogen erfaring med at bruge det sammen med marcipan?? Tænkte på om jeg mon kunne lave en gang overtræksmarcipan og så tilføje chokoladen mm?? Har du prøvet det???

  Kh Susanne

  SvarSlet
 8. @Susanne: Jeg ved ikke om du mener, at blande chokolade fondanten sammen med marcipan. For det tror jeg bliver enormt svært eftersom chokolade fondanten er ret hård, så de ville være svære at blande sammen. Hvis du mener, at bruge marcipan under chokolade fondant, så tror jeg sagtens at du kan det. Det bliver naturligvis et tykt overlag, men smagsmæssigt går chokolade og marcipan jo fint sammen. Jeg har ikke selv prøvet nogen af delene. kh Camilla

  SvarSlet
 9. hej Camilla..
  Jeg tænkte på at blande chokoladefondant med marcipan eller måske blot det hele uden fondant med marcipan... nok mest det sidste... Jeg gør et forsøg og giver en tilbagemelding ;)
  Kh Susanne

  SvarSlet
 10. @Mit Kage Eventyr: Åh, nu forstår jeg. Du vil bruge marcipan i stedet for fondanten. Undskyld jeg var så langsom :-) Jo, det tror jeg godt du kan, men som sagt er den lidt hård, så der skal "muller" til. Men dem har du jo masser af :-) Jeg vil meget gerne høre en tilbagemelding. KH Camilla

  SvarSlet