Indledning
Dette er syvende indlæg af en række indlæg, der kommer til at handle om grundlæggende kagedekoration. Jeg får dagligt spørgsmål omkring "hvordan man gør" og det er jo ikke bare sådan lige at beskrive med få ord. Derfor har jeg lavet en serie omkring grundlæggende kagedekoration, hvor jeg prøver med små trin for trin billedserier at vise "hvordan man gør". Der vil være en masse tips og tricks og links til nyttige steder, sider, bøger mv.
Hvis man søger en god bog med gode beskrivelser af grundlæggende kagedekoration, så kan jeg anbefale "The essential cake decorating guide". Den beskriver alt man behøves at vide om grundlæggende kagedekoration.
Syvende lektion i grundlæggende kagedekoration her på min blog er "At have det rigtige udstyr". Okay, indrømmet - jeg er en sucker for udstyr! Jeg vil helst eje enhver lille dims og dippedut. Og det gør også dette afsnit til det mest pinlige afsnit, for her får jeg afsløret, at jeg har samlet en del. Mindre kan helt sikkert gøre det. Så nedenstående udstyrsguide er altså ikke et udtryk for absolutte "must-haves" for at dekorere kager, men blot et lille bitte udsnit af hvad jeg har og hvad jeg bruger det til. Iblandt vil I også kunne se flere "selv-opfundne-ikke-købte" ting, som også fint kan bruges. God fornøjelse i udstyrs-junglen :-)
Udstyr ved arbejdspladsen:
Dette er hvad jeg grundlæggende har ved min arbejdsplads, når jeg sidder og arbejder med sukker: 1. Et non-stick arbejdsunderlag, som er guld værd, da fondanten nemt slipper underlaget og så er det nemt at tørre af.
2. En pakke vådservietter til at "vaske" fondant-klistrede eller farve-indsmurte fingre. De er også uundværlige til at tørre pensler, værktøjer osv af med.
3. En duster med maizena, som jeg bruger (med måde) for at undgå at fondanten klistrer. Se hvordan du laver en duster selv her.
4. En lille flaske alko-gel til lige at "vaske" hænder med.
5. En skraldespand til ubrugelige fondant-rester, brugte servietter osv osv. Her er det en spand, hvor der har været fondant i, der fungere som skraldespand.
Diverse udstyr:
1. Tylose-lim: Tylose-lim bruges til at "lime" forskellige dele sammen på feks figurer eller blomster. Tylose-lim laves af tylose-pulver og vand.
2. Petal base: Petal base er vegatabilsk fedt, som kan bruges for at undgå at fondanten klistrer. Den kan også bruges til at gøre en lidt tør fondant lidt smidigere. Eller i udstikkere for at få fondanten nemmere ud.
3. Tylose-pulver: Tylose pulver er en stivelse, der kan tilsættes fondanten, så den bliver mere elastisk og tørre hurtigere op. Dette er vældig godt, når man skal lave figurer. Du skal bruge ca. 1 tsk til ca. 240 g fondant.
4. Tandstikker: Jeg bruger tandstikker til mange ting. Bla til at dosere pastafarver, til at glatte kanter ud på små blomster og til at holde sammen på figurer.
5. Nåle: Nåle bruger jeg til hvis jeg skal sætte afstand på en kage. Så kan nåle prikket indikere hvor jeg skal sætte pynten.
6. Ammeindlæg (!): Ja, altså det lyder måske mærkeligt, men dem bruger jeg hovedsaglig til at understøtte / afstandsholder på blomster eller figurer. Og nej, de er ikke brugte :-)
7. Skumklude: Bruger jeg især til at holde afstanden mellem blomsterblade.
8. Sakse: Bruger jeg selvfølgelig til at klippe i både det ene og det andet.
9. Klar alkohol: Klar alkohol bruges til at blande pastafarver eller pulverfarver med, så jeg kan male med farverne. Alkoholen kan også anvendes som "lim".
10. Målebånd: Bruges selvsagt til at måle med.
11. 6-huls bakker: Disse bakker har jeg rigtig mange af og jeg bruger dem til dels at blande / have farver i og dels til at lægge blomster i, så de tørre i facon.
12. Sugar gun: Denne vidunder-pistol kan bruges til at lave diverse pølser, strimler, hår, græs osv. Den kan også bruges til at lave kanter med. Se Grundlæggende kagedekoration Trin 5: At lave kanter på kagen.
13. Spartel: Denne bruger jeg til at løfte små fondant dele med, til at skære kanter af med osv.
14. Pincet: Bruger jeg, når min fingre er for fede! Så det er hovedsaglig når jeg skal tage små bitte ting.
Diverse pads og rullepinde:
1. Skumpads med huller: Anvendes til at tynde kanter / frille blomster kanter, så de får mere liv. Der er huller i, som kan anvendes til "mexican hat".
2. Skumpad uden huller: Denne bruger jeg meget. Anvendes til at tynde kanter / frille blomster kanter, så de får mere liv.
3. Arbejdsplade med riller: Er meget velegnet til at rulle fondant / flower paste ud på. Rillerne anvendes til at skabe en fortykning, så man kan skubbe blomstertråd ind på feks blade og blomsterblade. Arbejdspladen er helt flad på den modsatte side, hvis man ikke har brug for rillerne.
4. Smoother: Smootheren anvendes til at glatte fondanten med både den du har rullet ud på bordet, på boardet eller på kagen. Uundværligt for at få den helt glatte kage. Se Grundlæggende kagedekoration Trin 4: At betrække kagen med fondant, for beskrivelse af anvendelsen af smootheren.
5. Lang non-stick rullepind: Bruges til at rulle store stykker fondant med.
6. Kort non-stick rullepind: Bruges til at rulle mindre (surprise!!) stykker fondant med.
7. Rullepind med prægning: Til at præge et stykke fondant med. Denne her har en prægning med små bitte blomster.
Modelleringsværktøj:
Modelleringsværktøjet synes jeg er uundværligt. Jeg startede med det hvide sæt som er ret billigt, men har siden suppleret med det gule. Jeg faktisk stadig det hvide sæt - og det er også det sæt mine børn får lov at bruge, når de leger med sukker. Der er værktøjer, der kan tynde kanter på blomster, lave riller, skære, lave munde, åbninger, huller og prikker. Ja, ALT.
Pensler:
Jeg har en del pensler, som jeg bruger til at male på kager, blomster osv. Eller til at duste med pulverfarver. Eller til at skubbe fondant ud af udstikkere, så man ikke får sat mærker. Éller til at dosere tylose lim på fondant dele.
Skarpe værktøjer:
Pizzahjulet eller den skarpe kniv bruger jeg, når jeg skærer den overskydende fondant af en kage. Den skarpe kniv og skapellen bruger jeg meget, når jeg modellerer.
´
1. Blomstertråd: Blomstertråd bruges til nogen blomster, hvor man sætter et blomsterblad på tråd og på den måde kan bygge blomsten op. Se feks denne orchidé. Trådene fås i flere forskellige farver, men mest anvendte er hvid og grøn. De findes også i forskellige tykkelser, hvilket måles i gauge. Jo større gauge, jo tyndere er tråden.
2. Skumklods: Jeg bruger en skumklods (=en rest fra noget beskyttelse af et fjernsyn) til at stikke blomster på tråd ned i, mens de tørrer. Nogle blomster tørrer bedst mens de hænger. Her kan man bruge et eller andet i boligen eller købe en blomsterholder.
3. Blomstertape: Blomstertape anvendes til at holde sammen på de blomsterblade man laver og dermed danner en stilk.
4. Lille bidtang: Den lille bidtang klipper nemt blomstertråd over og bukker tråden.
5. Sytråd (i forskellige farver): Sytråd bruges i nogle blomster som støvdragere.
6. Toffifee bakker: Spis først chokoladerne (:-) og brug derefter bakkerne til at tørre blomster i, så de får den rigtige facon.
7. Blød skumklods med bølger: Igen et levn fra et fjernsyn, som jeg bruger til at skabe form på blomster eller blade, så de ser "levende" ud.
Farver med mere:
1. + 3 Confectioners glaze (på flaske (1) og på spray (3): Confectioners glaze er en slags lak, der får fondanten til at blive blank. Se feks efeuen på denne kage eller chilierne på denne kage. Bemærk i øvrigt, at confectioners glaze kan være svært at få af sine pensler.
2. Sprayfarve: Nogle farver kan fås på spray dåse. Jeg bruger det kun som effekter - jeg farver aldrig en hel kage med spray.
4. Pastafarver: Pastafarver fås i alle mulige farver og jeg synes, at jeg bare må eje dem alle!! Pastafarver anvendes til at indfarve fondant, marcipan og royal icing. Man kan også peppe børnenes fødselsdagsboller op ved at putte farve i dejen. Pastafarver er meget koncentrerede så pas på mængden! Pastafarver kan opløses i klar alkohol og anvendes til at male med på kager, blomster osv.
5. Flydende farve: Nogle farver fås i flydende form, så sådan nogle har jeg også. Her har jeg blot vist en flydende sølvfarve.
6. Pulverfarver: Pulverfarver kan anvendes til at lave effekter og skabe farvenuancer. Der findes bla flere pulverfarver med glimmer eller perlemorseffekt. Pulverfarver kan også opløses i klar alkohol og anvendes til at male med.
7. Fødevarepenne: Tuscher, der er fødevaregodkendte og som man kan skrive / tegne med. De fås i alle mulige farver, her har jeg blot vist et par af dem. Dem jeg har vist her, har både en tynd og en tykkere ende. Se denne kage, for hvor jeg skrevet på fondanten med en tusch.8. Glimmer: Glimmer kan man også få i alverdens farver og skaber flot effekt.
Diverse udstikkere:
Her er et udvalg af runde, firkantede, ovale, stjerneformede, hjerteformede og blonde forme. De kan bruges til alverdens ting. Jeg er særlig glad for alle de runde, firkantede og ovale udstikkere, som jeg bruger hele tiden.
Blomster udstikkere:
Okay, her begyndte jeg at blive træt af at rode ud af gemmerne, så jeg har kun vist et ganske lille udvalg af blomsterudstikkere. For at holde nogenlunde orden i mine blomsterudstikkere har jeg gemt hver type blomst i en lille lynlåspose, for ikke at blande dem sammen. Dem jeg lige har vist her er: Easy rose udstikkeren, petunia, almindelig 5-blads blomst og cala.
Blad cuttere:
Her er et lille udvalg af blad cuttere: Kristjørn, rosen blade, efeu og hortensia blad.
Veiners:
Veiners bruges til at skabe "naturlighed" til blomster og blade. Igen så har jeg kun vist et lille udvalg: Blad veiner, Lilje veiner og petunia veiner.
Andre slags cutters:
Der findes et kæmpe udvalg af andre slags cutters. Her har jeg vist: Snefnug, sommerfugle og Funky bogstaver.
Patchwork cutters:
Udover almindelige cutters kan man få patchworkcutters. Dem har jeg ikke så mange af, men her er et par stykker: En guitar, julerose og kurveflet. Patchworkcutters kan man bruge enten til at præge med og derefter male eller klippe ud feks i forskellige farver. Se denne kage, hvor jeg har brugt guitaren.
Andre prægere:
Disse prægere er også ganske anvendelige. Her er vist forskellige slags murstensprægere og en træpræger. Se feks denne kage, hvor boardet er betrukket med "træ".
Andet:
Og her til slut lidt andet:
1. Flæseværktøj: Bruges til at lave flæser med.
2. Strimle-udstikker: Denne her ved jeg faktisk ikke helt hvad hedder! Jeg har i hver fald brugt den til at få ensartede strimler.
3. Præger: Præger som anvendes feks på siderne af en kage. Se denne kage, hvor jeg har anvendt dette værktøj. Den kunne også anvendes til at lave et "vatteret" look, feks på en taske kage.
4. Ribbon cutter: Genialt værktøj, når der skal laves kanter / strimler, der er helt ens.
Puha, det var en meget lang liste med udstyr. Og jeg har helt sikkert glemt at vise et eller andet!! Jeg tabte lidt pusten undervejs, men jeg håber, at I har fået et indblik i, hvad der findes af udstyr og hvad det bruges til. Hvis I har et stykke udstyr som I synes er genialt eller hvis I anvender noget fra sjovt og anderledes fra hjemmet, som kan bruges i kagedekoration, så lad mig endelig vide det.
Dette var sidste lektion i "Grundlæggende kagedekoration" - ihvert fald for denne gang. Jeg håber, at I har haft glæde af guiden. Der er masser af "How to do's" på vej, både på forskellige typer kager og på blomster, så hold øje :-)
Se Trin 1: At bage kagen.
Se Trin 2: At fylde kagen.
Se Trin 3: At smøre kagen op
Se Trin 4: At betrække kagen med fondant
Se Trin 5: At lave kanter på kagen
Se Trin 6: At stable en kage
God fornøjelse.
Jeg laver/pynter ikke kager - men jeg bøjer mig simpelthen i støvet for dine how-to's og vejledninger, og selvfølgelig dine kager.
SvarSletFantastisk stykke arbejde du lægger i det!
Hvor er det fantastisk med al den information, tak for de mange gode tips, det er jo guld værd. Skal om 3 uger lave min datters dåbskage (til 75 personer), så jeg suger til mig. Tak for et fantastisk "kursus".
SvarSletWow endnu en super god "How to" jeg elsker dem bare, og de er enkle og lige til at gå til. Jeg har ønsket mig en masse kage dekorations redskaber i fødselsdagsgave, så nu må jeg jo bare håbe at manden forbarmer sig over mig, så jeg kan gå i gang ;)
SvarSletWow! Iiiiimponerende liste - meget udførlig og brugbar. Den med Toffifee kan jeg godt være med på, men ammeindlæg - det får du mig altså ikke til at købe :-D :-D
SvarSlethehehe vidste jeg ikke bedre, ville jeg tro at kagebagere var mænd- det er den vildeste gadgetliste, jeg længe har set.
SvarSletkh SS
PS. Jeg er mest vild med alle dem som kommer fra et gammelt fjernsyn.
Mange tak for din gennemgang - meget anvendelig og til at forstå/bruge
SvarSletFantastisk du har tid til det
Hej Camilla :)
SvarSletDu har virkelig meget værktøj! Jeg er glad for, at du nævner, at mindre kan gøre det :)
Endnu engang tak for en skøn og meget anvendelig guide.
Tak for meget anvendelige råd, eksempelvis toffifee-tricket - det kan jeg helt sikkert bruge.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
He he he ... Hatten af for at du har haft alt det værktøj/udstikkere fremme og tage billeder. Det er sgu en lang sej "kamp" at komme igennem alle de ting.
SvarSlet@Heidi: Tusind tak Heidi! Din kommentar glæder mig faktisk meget. For det er skønt at vide, at også ikke-kage-gale også læser med :-)
SvarSlet@Pernille: Velbekommen Pernille. Spændende med din datters dåbskage. Håber, at du finder lidt tips her på siderne.
@Luise: Tak Luise, dejligt at du kan bruge dem. Ja, din mand må lige et smut forbi en af kagebutikkerne og forsyne sig (dig) :-)
@Piske: Ja, det mest pinlige er bare, at jeg jo har langt mere end det fremviste! Toffifee-tricket er et af de bedre, for så får man også lige glæden af lidt kalorier samtidig :-) Du kan altid låne et ammeindlæg af mig - selvom jeg dog ikke selv bruger dem mere :-)
@SUshiStegen: Altså på det område er jeg sgu lidt mand! Som sagt er jeg vild med udstyr, gadgets, dimser og dingenoter. Ikke kun til kage-verdenen, men også til løbeturen, bilen osv. Øhh, faktisk kan jeg så afsløre, at jeg har et HELT værelse KUN med kageudstyr - nå ja og et kage-køle-fryse-skab.....
@Lone: Vil du høre en hemmelighed? Jeg har ikke tid til det. Jeg prioriterer tiden til det :-) Så får jeg ikke svinget støvsugeren eller set så meget fjernsyn :-))) Så meget desto mere glad bliver jeg så også over at andre har glæde af mine anstregelser.
@Miss A: Ja, mindre kan helt sikkert gøre det. Og med tiden får man jo samlet lidt ind.
@Vibse: Hold nu op, det tog laaaang tid. Men så fik jeg jo ryddet lidt op i grejet samtidig. Men da jeg så mængden af blomsterudstikkere tænkte jeg, at nu var det vist på tide kun at tage et lille udvalg frem.
Hey
SvarSletDet er godt nok nogle ultra flotte og meget meget detaljeret how-to du laver. TAK FOR DET ;)
Kære Camilla.
SvarSletTusind tak for en super fantastisk god og meget brugbar forklaring på at lave en super kage, jeg lavede 2 kager til min søns 11 års fødselsdag - dekorations mæssigt skal jeg øve mig meget mere, men da dem jeg servere for ikke er så vant til overtrukne kager kan jeg godt klare mig lidt endnu :-)
Hvis jeg ønsker at lave en bradepande kage - bruger jeg så en portion lagekage dej til hver bund?
Endnu en gang tusind tak fordi du har haft tid og lyst til at dele ud af alle dine erfaringer.
Kærlig hilsen
Pernille PERB
@Sus: Tusind tak, Sus. Dejligt, at du kan bruge dem.
SvarSlet@Pernille: Ej, hvor hyggeligt med en kommentar, Pernille. Jeg håber, at alt er vel. Skønt, at du har kastet dig over kage-kunsten. Øvelse gør som bekendt mester, så du skal nok komme efter det med dekorationerne. Når jeg laver en bradepande form, så ganger jeg opskriften op, så den stadig bliver høj og kan deles i tre bunde. Men du kan også bage en ad gangen, men så får du bare lidt mere top og bund. Det er lidt med erfaringen hvor meget du skal gange opskriften op. Held og lykke med dine kager. Knus Camilla
Hej Camilla
SvarSletFantastisk blog, for alle os som ikke lige kan gennemskue, hvordan man laver sådan nogle skønne kager selv :0)
Jeg ville høre dig af, om du måske ville ligge en linkssamling ud, på hvor du køber nogle af alle dine værkstøjer?? - Har set, at du undervejs ligger nogle links ud i indlæggene, men ville det være for meget arbejde at lave en samlet?
Ellers, tak for en rigtig god, inspirerende og nyttig blog! :0)
Hilsen Tina
@Anonym: Tusind tak skal du have :-) Det er pudsigt du efterlyser netop dette, for det har jeg allerede skrevet op i min lille fedtede motesbog, så der skal nok komme et indlæg om butikker snart :-)
SvarSletHej Camilla.
SvarSletJeg sidder nærmest i chok tilstand. Jeg troede slet ikke at der blevet lavet sådan nogle kager her i Danmark. Jeg har overvejet at blive konditor så mange gange, da jeg rigtig gerne vil kunne lave sådan nogle mester værker som du kreerer. Jeg er virkelig imponeret, har du lært alt dette hjemme, eller er der kurser man kan tage, og i så fald hvordan. Tag mig i lære;) Jeg er først lige faldet over din blog, men kan jo ikke stoppe med at kigge.. Tusind tak for en så fantastisk blog
Julie
@Heidi Julie: Tusind tak for din søde besked, Julie. Alt hvad jeg kan er selvlært. Jeg er hverken uddannet konditor eller andet der ligner. Det jeg kan har jeg læst mig til på nettet eller bøger og så via andre søde kagekoner. Og øvelse gør som bekendt mester. Så er det her din drøm, så må du bare i gang med at søge info på nettet og begynde at øve i køkkenet :-) Held og lykke.
SvarSletHej.
SvarSletFantastisk hjemmeside, har netop været på kagekursus og glæder mig til at komme igang:O)
Har du en god opskrift på en god kage som ikke er med chokolade, som kan holde sig nogle dage i køleskabet, når nu tiden er knap.
Hvis man ligger dine bunde sammen med noget frugtcreme, og overtrækker den, kan den så holde sig nogle dage i køleskabet eller vil den falde sammen og blive kedelig.
Kærlig hilsen
Lotte
@Lotte: Tak for din søde besked, Lotte. Undskyld, det lidt sene svar, men jeg er vist lidt bagud med at svare. Ja, den amerikanske banankage kan holde sig i flere dage og er endda bedst efter mindst en dag. Normalt er de fleste mousser eller frugtcremer baseret på piskefløde og de holder sig generelt max. 2 dage. Så dem ville jeg anbefale at lave dagen før de spises. De bliver ikke kedelige efter 1 dag - faktisk tværtimod, så "sætter" de sig og smager bedre. Held og lykke med kagerne.
SvarSletHej camilla,..igen fantastiske ting du får kreeret :)
SvarSletHvor køber du det Confectioners glaze henne. Synes ikke jeg har set det herhjemme..
@Rachelle: Tusind tak :-) Jeg har vist købt mit i udlandet, men herhjemme kan man bla købe det hos Specialkøbmanden som spray: http://specialkoebmanden.dk/sprayfarver-89/edible-glaze-spray-5780.html?q=glaze.
SvarSletHej Camilla..
SvarSletJeg har nu kigget på flere forskellige "kage-kreere" sider, men må godt nok sige at din ligger i toppen af listen, den er meget udførlig og alle kan følge med, så super dejligt at du har villet bruge så meget af din tid på at lave den, men det hører du sikkert tit. Jeg føler mig i hvert fald klar til at kaste mig ud i projektet:)
Jeg har til gengæld lige et spørgsmål.. Hvad er det for noget alkohol der bruges til at blande pastafarver op med?
Mange taknemmelige hilsner Kamilla
@Anonym (Kamilla): Tusind tak for din søde besked. Det glæder mig meget, at du har fundet en side, der gør dig klar til at kaste dig ud i et kageprojekt. Den alkohol man anvender til at blande farver op med for at gøre dem tyndere, så man kan male med dem, skal være en klar alkohol. Feks vodka som det jeg bruger. Held og lykke.
SvarSletNu har prinsessen pløjet sig igennem din fantastiske guide og føler sig klar til at kaste sig ud i sin første fondantkage, som hun har lovet at lave til sin akademiske slave og kontorelev, så de slipper for at købe citronmåne. Endnu en gang tusind tak for din fantastiske guide ig lækre blog!
SvarSlet@Prinsesse Suh: Ej, hvor skønt for prinsessen! Det glæder jeg mig til at se. Dejligt, at du har kunne bruge guiden. Tusind tak for din søde kommentar :-))
SvarSletHej Camilla,
SvarSletJeg er ofte inde og snuse på din side og har som mange andre brugt dine tricks og fif! Jeg har bare så ofte glemt at sige tak ! Så nu er det hermed gjort! jeg er en trofast læser og slubrer dine skønne kager i mig - dine 'how to do´s' er virkelig skønne. Tak fordi du deler ud af erfaringerne......
@Randi: Tusind tak for din søde kommentar. Dejigt at du finder inspektion og har glæde af mine erfaringer. God påske.
SvarSlethej
SvarSletplanen er jeg skal lave kager til mig skønne lille pige, og skulle bruge et svar, google og fandt denne super skønne how to, så godt lavet og fik svar på det jeg skal bruge, nu skal jeg helt sikkert se lidt mere på din skønne blog, med den gode start kan der kun være gode ting her inde.
en ting jeg ikke helt forstå er det med ammeindlæg.
Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt, at du har glæde af min side. Ja, ammeindlæg er jo ret alternativt. Jeg brugte dem i den periode hvor jeg ammede og dermed havde den slags i huset. De var gode til at understøtte forskellige typer blomer og figurer, så de beholdte der facon osv. Du kan sagtens bruge noget andet. Jeg ammer ikke længere (og skal ikke have flere børn, så amning er definitivt slut), så jeg bruger feks køkkenrulle eller skumklude til at understøtte med. Så andet end ammeindlæg går fint :-)De var bare bløde og kunne bukkes og bøjes, så de passede til det man skulle bruge :-.)
SletHej Camilla
SvarSletFlot flot side du har her. Den er virkelig brugbar for sådan en nybegynder som mig. ;-)
Jeg har et spørgsmål vedr. udstikning af f.eks funky bogstaverne. Jeg har forsøgt mig lidt men jeg kan ikke få dem ud af formen? Jeg laver min fondant selv kan det være problemet? Hvordan gør jeg det bedst så det pynt jeg laver med udstikkere bliver pænt og kommer nemt ud af formen?
KH Linda
Tusind tak for din søde kommentar. Ja, de kan godt være lidt svære. Jeg ruller tyndt ud og som regel bruger jeg petal base til at gøre det nemmere at slippe udstikkeren. Jeg bruger en meget tynd pensel til at skubbe ud med på bagsiden af udstikkeren.
SletKan man ikke male med pastafarve uden brug af alkohol?
SvarSletJo, du kan nok også prøve at fortynde med vand.
SvarSletDe pensler du bruger - er de specielt "designet" til kager eller kan man bare bruge nogle helt alm. nogle fx fra søstrene grene
SvarSletDe er faktisk fra søstrene Grene :-)
Slet