mandag den 5. september 2011

Blomme-nektarin marmelade

Hermed en omgang blommemarmelade mere. I går fik I opskriften på blommemarmelade med ingefær - i dag gælder det så opskriften på blomme-nektarin marmelade. Jeg var lidt spændt på hvordan nektarinerne ville kapere varmen, men de klarede det fint og smattede slet ikke så meget ud som jeg havde frygtet. Marmeladen smager rigtig godt og sommerligt og har et smukt farvespil af de røde blommer og de gule nektariner. Er superlækker på brød, men også til ost.

Blomme-nektarin marmelade

500 g blommer
550 g nektariner
615 g rørsukker
½ dl vand
2 vaniljestænger
Evt. melatin

Halver blommerne og nektarinerne og pil stenene ud. Skær blommer og nektariner i mindre både. Kom blommer, nektariner, rørsukker, vaniljekorn og -stænger og vand i en gryde og kog det op ved svag varme. Lad det koge i ca. 30 minutter. Er marmeladen for tynd kog yderligere ind eller tilsæt lidt melatin. Hæld den færdige marmelade på atamonskoldede glas, luk til og stil på køl.

2 kommentarer:

  1. Det lyder vel nok lækkert og sjovt med en ny kombination, hvor du bruger nektariner sammen med blommer! Og synet i sig selv er jo helt vidunderligt :-)

    SvarSlet
  2. @Madame: Det var en rigtig lækker kombination og ja, det er en meget smuk marmelade :-)

    SvarSlet