torsdag den 20. oktober 2011

Nem og lækker Mascapone frosting

I weekenden lavede jeg disse chokolade cupcakes - de blev ikke noget særligt, så jeg må udvikle videre på de perfekte chokolade cupcakes. Men frostingen var til gengæld rigtig nem og smagte rigtig godt. Så ønsker man sig noget nemt og velsmagende (uden smør!), så prøv denne af.

Mascapone frosting
(Nok til en lille swirl til 10 cupcakes)

250 g mascapone
5 spsk flormelis
Kornene af 1 vaniljestang

Rør mascaponen sammen med flormelis og vaniljekorn. Fyld den i en sprøjtepose. Den er brugbar med det samme. Bliver den for blød lægges den blot i køleskab.

Frostingen kan farves med pastafarver.

Blomsten på frostingen er en kirsebærblomst.

27 kommentarer:

  1. Mmmmm hvor ser de lækre ud :-)

    SvarSlet
  2. Ser super fine ud! Opskriften er gemt for den må da prøves af :D

    SvarSlet
  3. MMmm mascapone er bare godt - tak for opskriften - det skal prøves!
    x
    m

    SvarSlet
  4. Det var nemt. Og så uden smør.

    SvarSlet
  5. Guf guf nam nam!
    Er der andet at sige??:)

    SvarSlet
  6. Det lyder rigtig dejligt - tak for inspiration, og kirsebærblomsten er lige prikken over i'et!

    SvarSlet
  7. Sidder her og ligner et stort spørgsmål tegn hva er mascapone.. må hvis heller google det eller kigge lidt rundt på din side... Men flot og lækkert ser det ud...

    SvarSlet
  8. Jamen selvfølgelig - hvorfor har jeg ikke tænkt på det noget før? Mascarpone må da være genialt på toppen af cupcakes :-)

    Har selv købt en masse flødeost til weekendens kager.

    SvarSlet
  9. Mmmh.. Mascarpone er godt! Den må prøves :D

    SvarSlet
  10. Virkelig flotte blomster:)
    Super lækkert og nemt med mascarpone - det må prøves!

    /Tante Grøn

    SvarSlet
  11. @Irene: Tak Irene :-)

    @Hanna: Tusind tak Hanna. Det pynter så fint på en lille kage.

    @Bianca: Det lyder godt, Bianca.

    @Margit: Ja, det smager rigtig godt og den er så nem at have med at gøre.

    @Prinsesse Suh: Ja, nemmere fås det næsten ikke. Og så uden smør :-)

    @Connie: Frostingen vil helt sikkert passe rigtig godt til gulerods- eller kaffe cupcakes. Til gulerodskagerne kunne du tilsætte lidt appelsinskal. Det ville være godt.

    @Karina: Nææ, der nok ikke ret meget andet at sige :-)

    @Madame: Velbekommen, Gitte. Og tak :-)

    @cs: Mascapone er en lækker (fed) italiensk flødeost. Den bruges bla til Tiramisu. Den minder egentlig mere om en fed creme fraiche. Den er god fordi konsistensen ikke slås helt ud af flormelissen. Og så holder den faconen bedre end de cremer hvor man bruger almindelig flødeost (feks Philadephia). Så blev du klogere på Mascapone :-)

    @Piske: Tja, du har måske hovedet fuld af simreretter? det var genialt efter min mening og så ufatteligt nemt. Weekendens kager? Det lyder spændende.

    @Lækresager: Mmmhhh, ja. Ret så godt :-)

    @Tante Grøn: Tusind tak, Tante Grøn. Ja, det er nemlig både nemt og lækkert. Det er den slags opskrifter som er gode at have i gemmerne :-)

    SvarSlet
  12. Må jeg anbefale http://www.sarahskager.dk/chokolade-cupcakes-med-chokolade-frosting/

    Det er klart de bedste chokoladecupcakes jeg har kunnet finde, og så er de tilmed ret nemme at lave!

    Ønsker mig brændende sådan en præger så jeg kan lave de flotte kirsebærblomster. Synes bare det er ublu at tage 200 kr for en lille bitte præger:-O
    Men smukt er det

    SvarSlet
  13. Hej Camilla

    Hvilken tyl bruger du til at lave den flotte swirl? :o) Synes nemlig, at dem jeg har herhjemme ikke er helt rigtige.
    Igen tak for en super side, som jeg besøger hver dag :o).

    Mvh. Ina

    SvarSlet
  14. @Sine Chapman: Tusind tak for linket. Den må jeg prøve. Helt enig! Prisen er meget høj :-/

    @Anonym (Ina): Jeg kan ikke se hvor tyllen er fra, men størrelsen er ca. 1 cm. Du skal op i ret store størrelser for at få en flot swirl på kager i cupcake størrelse. Dejligt, at du kommer forbi hver dag. Du er mere end velkommen :-)

    SvarSlet
  15. mmmmmmm Mascapone ...*savl* Den topping vil jeg helt sikkert prøve en dag.

    SvarSlet
  16. Goddag med dig *sms* (:

    Tænkte på om vi ikke skulle bytte link da jeg syns din blogger er så spændene smuk og altid noget at byde på (: Håber du går forbi min blog og skriver en lille sød hilsen i min GB så ville jeg være dig rigtig glad (:

    Knus Lise

    SvarSlet
  17. @Vibeke: Du behøves måske ikke vente så længe. Jeg kunne jo snildt lige smide et par cupcakes med topping efter dig når du kommer på lørdag :-))

    @dytbat: Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har lagt en sød besked i din gæstebog. Men jeg er lidt kræsen ift hvad der kommer med på min blogroll, for i den linker jeg kun til andre blogs, som laver kager :-)

    SvarSlet
  18. Så vil jeg gerne "bestille" et par med ekstra meget topping på og en kæmpe Latte :-D Uhh jeg glæder mig

    SvarSlet
  19. @Vibse: Nåå, så bliver du krævende :-) Jeg kan jo gemme resten af toppingen i sprøjteposen til dig :-)

    SvarSlet
  20. Jeg bliver tromle fed :-D

    SvarSlet
  21. Kan man bruge denne frosting til at opsmøre en kage inden fondanten kommer på?

    Venlig hilsen

    Fatma Karapinar

    SvarSlet
  22. @Anonym (Fatma): Nej, den ville jeg ikke anbefale at smøre op med. Den er for blød.

    SvarSlet
  23. Hvor lang tid tror du at cupcaken kan stå ude med denne frosting på, før den skal i køleskab?
    Den ser virkelig lækker ud!

    SvarSlet
  24. @Trinelj: Den slags skal helst på køl nogenlunde med det samme så den ikke sveder og bliver kedelig.

    SvarSlet
  25. Hej Camilla.

    Jeg ville høre om du har nogen erfaring med at blande lidt pureret frungt/citronsaft eller lign i denne frosting? Er bare i tvivl om syren fra citron får den til at skille. Og der skal vel også lidt mere flormelis i for at få den til at blive fast.

    Mvh Carina

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det har jeg ikke prøvet. Men jeg tror at du blot skal tilsætte så meget flormelis at den bliver fast igen. Jeg har lavet en anden frosting med kaffe i og der er jeg oppe op 400 g flormelis, så det kan være at der skal meget til.

      Slet