Lone laver nogle utrolig flotte kort, indbydelser, gaveindpakninger osv og viser sine flotte kreationer på sin blog Lone's scrapbooking. Det var derfor helt oplagt at bruge den indbydelse hun havde lavet til festen som inspiration til design på kagen. Indbydelsen gav mig straks en idé til hvad jeg ville lave.
Nedenstående billede er taget fra det blogindlæg, hvor Lone viste sin indbydelse frem.
Det var virkelig sjovt at fortolke en indbydelse til et kagedesign. Det håber jeg, at jeg får mulighed for igen en anden gang.
Her følger en serie af billeder af kagen, samt lidt informationer.
Et billede af kagen i sin helhed.
Et nærbillede af de to kager. Bemærk båndet rundt om cake-boardet. Det fandt jeg i en brugskunstforretning i Kalundborg og det passede så fint i farverne. Båndet er fra Maileg.
Et nærbillede af den øverste kage. De små blomster minder lidt om 80'erne blomstertapeter fra Laura Ashley. Den grønne del af blomsterne er tegnet på med en "Leaf Green" Edible Food Pen fra Rainbow Dust.
Nærbillede af top-kagen.
Nærbillede af top pladen. Flagene er alle tegnet med Edible Food Pen's fra Rainbow Dust. Jeg har brugt følgende farver: "Jet Black", "Dusty Pink", "Red" og "Laeaf Green". Flag 2 og 4 er først dustet med "Shell Blue" fra Edable Art. Bogstaverne er lavet med "Groovy Clikstix" fra Windsor. Jeg er ved at lave et blogindlæg om bogstaver, så mere om dem ved en senere lejlighed.
Grundet travlhed på jobbet havde jeg allerede i sidste weekend fået kreeret top pladen, så den kunne ligger og blive rigtig tør. Men en dag i et ubevogtet øjeblik, havde yngstesønnen haft fat i pynten. Så kan man lære at sætte det udenfor småbørns-rækkevidde!
Jeg vælter ikke rundt i tid lige i øjeblikket, så det var nøje planlagt hvornår jeg skulle lave de forskellige ting. Torsdag aften lavede jeg ganacherne klar og stillede dem på køl natten over. Fredag morgen kl. 5 (!!) stod jeg op og piskede dem. Og der opdagede jeg, at chokoladeganachen godt nok var noget lys i det. Og da jeg tjekkede chokolade-beholdningen kunne jeg se, at jeg havde hakket en hel plade for lidt!! Doh! Der var bare ingenting at gøre, da jeg jo ikke kunne nå at købe ind til og lave en ny portion og smide den på køl i mindst 8 timer, så jeg var noget ærgelig i det og måtte lægge ganachen i kagen i en reducerert udgave. Så tog jeg på arbejde og efter arbejde direkte til hyggeaften hos Piskeriset. Der fortalte jeg pigerne om mine trængsler og så kom Godte på den fine idé at hakke chokoladen og lægge den ovenpå ganachen. Så det gjorde jeg tidligt lørdag morgen. Jeg håber, at det blev en god løsning for min glemsomhed. Så TAK Godte, for at du kom med redningsplanken :-)
Kage fakta:
Kage og fyld: Begge kager har samme indhold. De indeholder 3 lyse lagkagebunde. Kagerne er fyldt med lys chokolade ganache og solbær mousse.
Forme: Kagerne er bagt i 2 runde forme á 9" / 23 cm og 13" / 33 cm.
Andre fakta: Kagerne er betrukket med fondant. Til den nederste kage har jeg anvendt "Ruby" fra Sugar Flair. Blomsterhovederne på den øverste kage er samme nuance. Striberne på den nederste kage og bogstaverne er i en mørkere nuance, men stadig "Ruby".
Søndag gik med at hygge mig med mine to yngste drenge. Det var sådan en søndag, hvor man har "oceaner" af tid til at gå hånd-i-hånd med yngstesønnen ned til skraldespanden (altså herude på landet er der laaangt fra hus til skraldespand).
De næste dage bliver for mig meget travle og meget lange, da jeg får besøg fra Lægemiddelstyrelsen inde på arbejdet. Men så er det godt, at man er blevet fyldt op med god energi fra en langsom søndag.
God dag til jer derude :-)
Hvor er kagen bare flot - det synes jeg nu altid dine kager er.
SvarSletSjovt at du brugte invitationen som inspiration.
Sikke en fantastisk ide at bruge invitationen og hvor er kagen bare flot.
SvarSletEr du vims hvor er den flot! Sikke detaljer - den kan du godt være stolt af! Er især vild med blomsterne på siden - de er meget regelmæssigt sat. Målte du op inden?
SvarSletDen er da bare så sød og fin! Fedt at skulle kreere over en invitation
SvarSletSkøn kage som altid
SvarSletGenial ide at bruge invitation som inspiration, og jeg må sige at du er sluppet rigtig godt fra det - kagen er bare super flot.
SvarSletHåber fødslaren blev glad for den.
hvor genialt at bruge hendes egen indbydelse. Den er meget fin, og virkelig personlig. Hun blir lykkelig chokoladeganache eller ej:-)
SvarSletWow, hvor er den bare flot, det var dog en genial idé !
SvarSletHilsen fra Diana - kagebager OG scrapper
Fin fin fin.. jeg elsker kunstneriske parafraser :)
SvarSletden er helt fantastik og smuk - mmmm - herlig ide.
SvarSletx
margit
Hej Camilla....1000 Tak for kagen den var bare SÅ flot og smagte supergodt....:-) Havde en dejlig fest i haven, og kagen passede perfekt dertil. Dit fad har jeg i butikken næste gang du kommer til Asnæs :-)
SvarSletKnus
Lone
Hvor er den bare vanvittig fin !!!!
SvarSlethyggehygge
Marianne
Wauw og fed ide med at få inspiration fra invitationen :)
SvarSletNydelig kake!! Så gøy å tolke ett innbydelsekort :) D kunne jeg å tenkt meg å gjøre en gang!
SvarSletHvor er den fantastisk... Du har ramt scrapbooking looket helt perfekt. Skønne håndmalede blade og flagene med navnet er bare så fint.
SvarSletJeg er dybt imponeret.
Hilsen Heidi
Hvor den er skøn! Dejligt design og flot lavet, og farverne! Elsker det hele! :)
SvarSletDu er skide hamrende dygtig. Sådan er dét bare!
SvarSletOg velbekomme - du reder helt sikkert mig en anden gang :-D
Som altid en fantastisk flot kage fra din hånd. Wauw :)
SvarSletHej Camilla,
SvarSletendnu engang må man jo blot bøje sige i støvet for dit store talent! Den er bare såååå fin den kage, det er helt vildt :o) og smagssammensætningen lyder også enormt lækker :o)
knus
Camilla
Den blev bare så flot. Jeg blev lidt bange da du snakkede om de 2 slags pink :-) Men så flot og skøn den blev. Jeg vil også lave kage over en så flot indbydelse !!!!
SvarSletHvordan har du egentlig lavet kanten på den hvide oval på topstykket?
SvarSletHar du en form i lige præcis dén størrelse eller?
Tusind tak for alle jeres søde kommentarer. Som skrevet, så har jeg lidt meget gøre på arbejdet i disse dage, men her kommer lidt svar til jer.
SvarSlet@VElkommen til 1001 kager: Tak skal du have. Ja, det var også sjovt at lave, især nu hvor modtageren var scrapper.
@Pernille: Tusind tak Pernille.
@Piske: Tusind tak, Piske. Ja, blomsterne er meget møjsommelig sat med målebånd.
@Kagemums: Tak Lone, det er ikke sidste gang jeg skal prøve det.
@Sine B B: Tusind tak Sine.
@Camilla: Tak Camilla. Det var rigtig god inspiration og designet på kagen bliver dermed unikt. Fødselaren har skrevet en kommentar her på siden og det lyder som om hun blev glad.
@Tante sød...: Tusind tak Marianne.
@DianaDK: Tak Diana. Hvis du er til begge dele, så må du også i gang med scrap-inspirerede kager.
@Stine: Tusind tak Stine.
@Margit: Tak Margit. Ja, den idé var egentlig meget god.
@Lone: Tusind tak Lone. Det var dejligt at høre. Antons briller er ubrugelige pt, så vi kommer snart igen og får dem rettet op - og henter fadet.
@Kager skal der til: Tusind tak Marianne.
@Gitte: Takker Gitte.
@Life-Tone: Tak for det. Ja, det må du bestemt prøve en dag. Det er meget inspirerende.
@Kagermedmere: Tusind tak Heidi, for den søde kommentar.
@Piamarianne: Tusind tak Pia. Dejligt at høre fra dig. Ja, jeg synes også at det er nogle skønne farver sammen.
@Godte: Tak søde Godte. Je skal ihvert fald gøre mit for at redde dig en anden god gang.
@Annika: Tusind tak.
@Camilla: Tak for det, Camilla. Den solbærmousse smager altså bare rigtig godt. Jeg ser med fryd frem til de mange, mange solbær, der vokser frem i haven.
@Vibse: Tak søde. Ja, du har tilsyneladende ikke meget tiltro til mig siden du var helt skæv over beskrivelsen af den - ha ha. Jamen, giv dig endelig i kast med inspiration fra en indbydelse. Det var virkelig sjovt og jeg havde stor fornøjelse af at lave designet.
@Godte: Ja, jeg har en udstikker i den størrelse. Det er egentlig meget sjovt, for jeg havde den i sin tid til salg her på siden, men som den eneste ting, fik jeg ikke solgt den. Så den lå bare i skuffen. Da jeg så skulle lave denne kage, sprang jeg hen og hev den frem og den passede jo perfekt til designet. Den grønne oval er bare skåret i hånden, så den passede til størrelsen af den anden.
Hahahaha.. Perfekt! Og spøjst! Men kunne heller ikke lige lure, hvordan du ellers kunne have lavet den :-D
SvarSletAi se! Jeg surfede dåbskager og så dukkede den her op :-D
SvarSlethttp://himmelske-kager.blogspot.com/2008/10/dbskage-til-emil.html
@Godte: Hhrrf, det er den grimmeste kage jeg nogensinde har lavet og det er ikke engang min første kage! Men sådan går det engang imellem :-)
SvarSletCamilla - Hahahaha.. Hvor skønt, jeg lige ramte den så :-D))
SvarSlet@Godte: Ha ha ha meget morsomt :-D
SvarSlethvor lang tid inden du skal bruge kagen, overtrækker du den med fondanten??
SvarSletHar hørt hvis man overtrækker kagen f.eks et døgn så begynder fondanter at "svede"?
Hilsen Ellen:)
@Anonym (Ellen): Jeg plejer at overtrække den dagen før. Det der får kagen til at svede er varmt og fugtigt vejr. Det er fondants fjende nr 1. Men den kan også svede, hvis man ikke har smurt den godt nok op og lukket af for syreholdige mousser (feks bærmousse). Ellers sveder kagen ikke og den kan sagtens blive betrukket dagen før uden at svede.
SvarSletJeg bliver altså lige nødt til at høre om noget.
SvarSletJeg står lidt og selv vil prøve at springe ud i en 2-etagers kage, til mine forældres sølvbryllup, og har besluttet at jeg vil følge med her på fin side, til både inspiration, og hvordan.. Når du stabler dine kager, dem du laver i etager, sætter du dem så "bare" oven på hinanden, eller har du nogle pinde/plader i den kage nedenunder?
Er en meget stor fan, elsker virkelig at se hvad du kan med kager, og andet godt :D
Tusind tak for din søde kommentar. Prøv at se mit indlæg om grundlæggende kagedekoration trin 6, der handler om at stable kager: http://himmelske-kager.blogspot.dk/2011/03/grundlggende-kagedekoration-trin-6-at.html. Her står der præcist hvordan man skal gøre.
SletOrg mange tak. Nu så jeg også lige den med, hvordan man lægger fondant på. Men er det muligt, at man kan vente med at lægge fondanten på til man har sat kagerne sammen, eller er det for besværligt. Specielt når man er nybygender?
SvarSletNej, det bliver absolut pænest når du betrækker dem en ad gangen.
SletHejsa
SvarSletNår kagen buler op, selvom den er smurt hurtig op og sat på køl, er det så pga for lidt opsmørring (Der var ikke varmt da den blev lavet)Syntes nemlig jeg brugte rigeligt...Men med mine første kager var der ikke problemer
Kh Nathalia
At en kage buler ud skyldes fyldet. Det kan skyldes at dine bunde er for "tunge" eller at fyldet er for blødt.
Slet