Da
Vibeke var på besøg, lavede vi andet end
påskeægs-træstammer. Vi dekorerede også
cookies. Dog er dette ikke så nemt, når vores mindste børn er vågne, så vi kom først i gang med pyntningen en gang efter kl. 21, hvilket betød at vi dekorerede kager til langt ud på natten. Men hvad gør det, når selskabet er hyggeligt, når der er rødvin i glasset og slik i skålen :-) Bagsiden af den medalje er så, at kreativitet og tålmodighed så heller ikke er i højsædet ud på de små timer.
Her er et udpluk af nattens anstrengelser.
Fjollet påskekylling
Påskehare, som minder lidt om den
påskehare jeg tidligere har blogget om.
"Kuk-kuk"
Dekoreret påskeæg. Chokoladefondant er anvendt.
Påskeæg dustet med perlemor via en stencil.
Blondecookie med lille påskekylling. Græsset er tegnet på med fødevaretusch.
Rigtig god påske til jer alle!
Hvor er den kylling dejlig gak! Eller hedder det gæk her ved påsketid? Smukke kager I har lavet :-)
SvarSletWow, de er skønne - og pløkke :-)
SvarSletJeg synes nu at i har gjort der ret så godt (jydsk underdrivelse.......), de er super smukke :-)
SvarSletKH
Birthe
@Piske: Tak skal du have. Den er vist både gak OG gæk :-)
SvarSlet@Klidmoster: Tusind tak Malou :-)
@NYBH: Tak Birthe. Det er altid godt med lidt jydsk :-)
Hvor blev den sød den der kuk kuk hare :-)
SvarSletHej Camilla - de er bare helt fantastiske alle dine påskeæg.
SvarSletSelv har jeg idag været igang med 4 slags fyld, og jeg vil høre om jeg må trække på dine mange kage-erfaringer? Jeg har lavet rabarbermousse og limemousse efter dine opskrifter, og de er blevet helt perfekte. Mums den der lime er da bare for lækker.
Men så ville jeg også lave et fyld med blød nougat og et med hvid chokolade. TIl begge smeltede jeg de to slags chokolade (hver for sig selvfølgelig) i 3,5 dl fløde. Og så har det stået i køleskabet godt og vel et par timer. Nu har jeg så lige piske begge dele op, men desværre skiller de faktisk begge to. Den med blød nougat kan jeg godt bruge med lidt god vilje, men den med hvid chokolade er helt skilt.
Har du nogen forslag til hvad der er gået galt? Har det stået for kort tid i køleskabet? Har chokoladen ikke været af god nok kvalitet?
Nu har jeg prøvet at sætte den skilte hvide choko i køleskab igen, og så vil jeg se om jeg kan redde den om et par timer..... men øv.
Men ellers tror jeg det bliver smækre sager .... :-)
God langfredag til dig
KH Marianne
@Vibse: Tak :-)
SvarSlet@Tante sød...: Selvfølgelig må du det. Ja, lime moussen smager rigtig skønt. Jeg har aldrig prøvet at lave nougat mousse. Men hvid chokolade ganache har jeg lavet mange, men den har aldrig skilt for mig. Der er flere ting, der kan gå galt. Du skal endelig huske at lægge film ned langs kanten af skålens sider og henover blandingen. Dette gøres for at undgå kondens, som vil ødelægge ganachen. Og ja, 3,5 timer er for lidt. Jeg laver den altid dagen før, så den står natten over på køl. Mindre kan godt gøre det, men den skal være gennemkold. Held og lykke med alle dine kager og god aften til dig.
Mange tak for svaret - jeg retter begge ting til næste gang, og forsøger mig igen. Den kunne i hvert fald ikke reddes selv efter flere timer på køl. Var om muligt endnu mere skilt og grynet!!
SvarSletTålmodighed er bestemt ikke min stærke side!
Men tak Camilla
@Tante Sød...: Velbekommen. Ja, tålmodighed kan godt betale sig i kage-verdenen. "En ganache tager den tid en ganache skal ta'" :-D PS. Tålmodighed er nu heller ikke min stærke side.
SvarSletnawwww gud så fina och söta
SvarSletWow Vilka fina påsk kakor!
SvarSletRiktigt gulliga =)
Glad påsk!
@Chanette: Tusind tak :-)
SvarSlet@Tak Nellie og rigtig glad påsk til dig også :-)