mandag den 18. april 2011

How-to-do: At lave og dekorere cookies

Min første feriedag her i påsken gik med........ arbejde!! Akut besøg fra en partner fra udlandet gjorde, at jeg måtte ofre min første feriedag på at stå tidligt op og trække i jakkesættet, møde ind kl. 07.30 i morges og først gå kl. 20.30 her til aften. Gemalen fik derfor den idé at invitere en ven og hans børn, samt at invitere 3 legekammerater hjem, så det blev til 8 børn og 2 voksne. Et eller andet sted var det egentlig meget godt at være på arbejde så :-D Jeg besluttede søndag at lave en portion cookies til dem, som var lidt sjove og forårsagtige, så de havde lidt sødt at spise i løbet af dagen. Det gik lidt stærkt, så finishen er ikke den kønneste.

Jeg er ikke verdensmester i at lave cookies, men øvelse gør som bekendt mester. Jeg har dog lavet en How-to-do alligevel, så I kan prøve kræfter med dem, hvis I får den slags lyster henover påsken.

Opskriften har jeg blogget om tidligere, hvor du kan se opskriften i sin helhed. Men den kommer også her, men brudt lidt op.



Her er noget af det udstyr du skal bruge:
  •  Non stick rullepind
  • Afstandstræ (jeg har klunset mine fra den lokale farvehandler)
  • Diverse udstikkere
  • Sprøjteposer
  • Tyller og koblinger
  • Farver
  • Flasker (her har jeg brugt flasker fra Wilton)
  • Royal icing (ikke vist på billedet)



Basic sugar cookies(ca. 25 stk i mellemstørrelse)

200 g blødt smør
200 g sukker eller flormelis (anvendes flormelis fåes en finere, men mere skør dej)
1 stort æg (pisket let sammen)
400 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
Smagsvariationer:
-1 spsk vanilie sukker
-1 pose brunkage pulver
-Revet skal af 1 økologisk citron
-Revet skal af 1 økologisk appelsin
-Erstat 50 gram af melet med 50 gram kakao

Sukker (eller flormelis) og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof. Sigt melet i lidt ad gangen.



Ælt til sidst dejen let sammen. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.



Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles så ud på et melstrøget bord. Det er vigtigt at dejen rulles ud i en ensartet tykkelse på ca. 3 mm. Dette kan gøres feks ved hjælp af afstandstræ .



Udstik figurerne og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sørg for at du bager kager af nogenlunde samme størrelse ellers bliver de ikke bagt ens. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen.




Bag kagerne midt i ovnen ved 175 C i ca. 15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Kagerne afkøles helt inden de pyntes.






Optegn kagen med en tyk Royal Icing.




Udfyld med en tynd Royal Icing (fortyndet med æggehvide).




Når icingen er HELT tør kan man evt tegne på icingen, duste, male eller pynte med tyk Royal Icing. Kun fantasien sætter grænser.




Et fad fyldt med farverige og velsmagende kager.

Hold øje med bloggen. Der er flere cookies på vej - selvfølgelig med påskemotiver.

6 kommentarer:

  1. Hej Camilla - sikke et stort overskud du har, når du også arbejder så meget.
    De er bare SÅ nuser de her cookies -og igen TUSIND tak fordi du lægger de her to-do ud ... det er rigtig brugbart og herligt for os nybegyndere.

    Idag har jeg lavet 6 farver hjemmelavet fondant klar, så jeg imorgen kan begynde at lave pynten til 2 påskekager som er mit bidrag til en stor frokost. Jeg synes det tager vildt lang tid, men er hyggeligt og dejligt alligevel ...

    RIgtig god påske - håber du nu kan holde fri med din familie.
    Hilsner Marianne

    SvarSlet
  2. Jeg ELSKER dem! Hvor er de kære - lige til at spise... eller det er faktisk lige før, jeg ikke ville nænne det :-D

    SvarSlet
  3. Hej Camilla. De er super søde. Jeg bliver altid imponeret af "udfylding" af cookies. Jeg har ikke prøvet kræfter med det endnu. Tak for en god tutorial.

    SvarSlet
  4. Hej Camilla. Hvor er de søde, din familie og venner er da godt nok heldige, at du hygger om dem selvom du ikke selv er hjemme!
    /Louise

    SvarSlet
  5. Gæk, gæk, gæk
    Rigtig god påske Camilla :-)

    SvarSlet
  6. @Tante sød...: Tusind tak Marianne. Jeg er super glad for at det er brugbart. Spændende hvad du finder på af påskekager. Ja, NU kan jeg holde fri med familien (også selvom jeg blev ringet op hele tre gange derhjemme i går). Også en rigtig god påske til dig.

    @Piske: Hæ, hæ, Tak Piske. De smager faktisk ret godt, så bare bid løs i larver og blomster.

    @Misbah: Velbekommen. Jeg er som sagt ikke selv verdensmester til det og det er ikke så nemt. Men det er hyggeligt og sjovt at lave og børnene synes også at det er sjovt at få lov at pynte deres egne småkager.

    @Hjertemad: Tak Louise. Når nu man ender på arbejdet i ferien, så manglede det bare at hygge lidt om dem :-)

    @Kagemums: Endnu en gange tusind tak for din utrolig søde og fine påskegave. Tænk sig at have læsere, der sender søde gaver. Tak for det og rigtig god påske til dig og dine.

    SvarSlet