Jeg har endelig ferie og det er mere end nogensinde virkelig tiltrængt. Jeg har ikke haft 3 sammenhængende ugers siden jeg startede på mit nuværende job, hvilket er 2 1/4 år siden. Og jobbet har virkelig været travlt og krævet en del rejser, så der har været nok at se til. Derudover har jeg haft nogle store udfordringer på privatfronten, som også har tæret på kræfterne. Men NU er det endelig tid til 3 ugers ferie. Så i fredags tog jeg ferie-kage med på arbejdet til mine medarbejdere. Kagen skulle ose af ferie- og sommerstemning, så derfor blev det til denne klip-klap kage - inspiration hentet fra Planet Cake. I ferien skal vi ned til min søster og svoger, som er i min svogers fars skønne hus, der ligger i bjergene på Mallorca og så er der dømt afslapning. Skal I noget spændende i jeres sommerferie?
Jeg har lavet en lille "How to do" på hvordan jeg lavede kagen. Jeg fik ikke taget helt så mange billeder af processen som jeg nok burde. Rigtig god og dejlig sommer til jer alle :-)
Bag en firkantet kage - jeg brugte størrelse 13'' og kagen var Orange-nødde-chokoladekage. Det er en dejlig chokolade kage med appelsinskal og -saft, samt nødder. Lav en klip-klap-formet skabelon og skær kagen ud. Placér kagen på et board.
Indfarv fondant i tre farver, f.eks. orange, gul og pink. Jeg brugte "Peach", "Melon" og "Pink" fra Sugarflair.
Rul et tyndt lag gult fondant ud i samme form som klip-klap-skabelonen. Pensl oversiden af den orange fondant med ganske lidt tyloselim og læg den gule "sål" på. Glat forsigtigt og skub en anelse med fingerene, for at få "sålen" til at passe. Dekorer "sålen" med blomsterne - ligeledes limet på med ganske lidt tyloselim. Stik huller ud til stopperne, ca. 3/4 dele ned i kagen. Stik en slikkepinde-pind i kagen for at lave staven mellem tæerne. Klip den af 2-3 cm over kagen. Rul et tyndt stykke orange fondant ud og skær det ud i samme bredde og lim det på pinden.
For at lave stropperne skal du anvende "overhead-plastik" som du klipper ud i rette længde fra staven til hullerne. Fæst den ene ende af stroppen i hullet og den anden på staven. Brug dobbeltklæbende tape for at fastgøre den på staven. Det er IKKE nemt, så det kræver lidt tålmodighed! Rul orange fondant ud i samme længde og lim det fast med tyloselim. Den anden strop sættes i hullet og fæstnes på staven ovenpå den anden strop med dobbeltklæbende tape og beklædes med den orange fondant. På toppen af staven sættes en blomst. For at stropperne bliver "stående" kan du lægge køkkerulle eller andet ind under som støtte. Jeg fik desværre ikke ladet min stå længe nok med understøttelse, så derfor lå mine mere ned end det var min plan.
Pensl boardet med tyloselim og fordel rørsukker ud over. Lav lidt muslinger og søstjerner i sukker og læg dem ved.
God fornøjelse og rigtig god sommer :-)
Sikke dog en super flot sommer kage...dine kollegaer er godtnok forkælede :-) Rigtig dejlig ferie til hele familien, nyd det :-)
SvarSletKnus
Lone
Åh, vilken söt flip flop-toffla =) Hoppas du får en skön semester!
SvarSletJa, sommer sommer og atter sommer. Rigtig fin og sjov kage. Rigtig god ferie til dig og din familie.
SvarSletSuper flot kage!
SvarSletog håber du får en rigtig dejlig ferie!!
Ja - det er godt nok en fantastisk kage, den kan du godt være stolt af. Rigtig god ferie - jeg kender god det med at man trænger - det gør jeg også.
SvarSletKrammer Heidi
Skønt med arbejdsbeskrivelsen, det tør jeg vidst godt kaste mig over :-)
SvarSletJeg har en USB-pind, der ser fuldstændig sådan ud :-)
SvarSletHer står den på sommerhus i DK og dernæst 14 dage i Norditalien, mmmm!
God ferie.
Hej Camilla,
SvarSletsikke en sød kage! Den er rigtig flot lavet, og det var dejligt med en god beskrivelse :o)
knus
Camilla
hvor er den SEJ!!!!!
SvarSletJeg er helt vild med den!
Helt fantastisk kage :)
SvarSletSkøn og sød sommerkage(klipklapper) JEg håber i får en dejlig sommer. Mange tanker og knus Vibeke
SvarSletHvor er den fin :-)
SvarSletRigtig god ferie
:-) Inge
Skøn sommerferiekage c'',)
SvarSletRigtig god ferie - og tak for dine flotte to-do's, jeg har gjort klar til at kaste mig over liljekonvallerne, men måske bliver det klip-klappen først...
...forresten, hvad bruger du som fade til dine kager?
SvarSletKære allesammen! Tusind tak for alle jeres søde sommerhilsner. Det er fantastisk dejligt at høre fra jer.
SvarSlet@Bindner-dage: "Fadene" er sølv cake boards, der er 1 cm tykke. Jeg har købt dem i UK, men de fås flere af web kagebutikkerne i DK.
Endnu engang god sommer til jer alle! Vi høres snart ved igen.
Jeg vil også have sådan en sej chef! Manner, hvor er det en fed idé - og veludført!
SvarSletTusind tak "Piskeris" :-) Mine medarbejdere værdsætter heldigvis lidt kage-eksperimenter i ny og næ :-))
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SvarSletSikke en flot, flot kage. Jeg måtte lige kigge en ekstra gang, da jeg et kort øjeblik troede, at du vitterligt serverede den på sand :) Så godt ligner det.
SvarSletKh Nadia
Ps. beklager lige kommentarsletningen før :) vidste ikke, jeg kunne få bloggernavn på i stedet :)
Tusind tak Nadia. Ja, det ligner virkelig sand, men det er heldigvis bare rørsukker :-)
SvarSletSå kul ide du är så kreativ.
SvarSlet@Eva: Tusind tak for din kommentar.
SvarSlet