En blog om himmelske kager, søde sager og skønne opskrifter.
søndag den 2. november 2008
Halloween-fødselsdagskage
Gustav var til børnefødselsdag med klassen i går, hvor temaet var Halloween. Til denne fest måtte der jo en halloween kage til med spøgelser. Kagen var Bondekonens chokoladekage uden fyld.
Hej Camilla, spøgelser og græskar er vel udført i marcipan og spindelvæv i hvid glasur, men vi diskutere om chokoladekagen er overtrukket med sort marcipan el. glasur. Hvis ja, hvad har du så brugt som farve? blæksprutte=
Spøgelser og græskar er lavet af fondant / sugarpaste (sukkermasse). Spindelvæv er lavet i Royal Icing (æggehvideglasur). Kagen er betrukket med sort sugar paste. Den er købt sort, men sort pasta farve kan købes. Alle farverne jeg har brugt er pastafarver der er egnede til at indfarve netop sugar paste. Sugar paste og pata farver kan købes hos Kagebutikken eller Kagekompagniet.
Er totalt novice ud i det her. Hvilken creme har du brugt til at smøre op med?
Kan kagen bages f.eks. tirsdag, pyntes onsdag og spises torsdag eller bliver den så for tør?
Jeg ville købe færdig fondant i sort og hvid og så selv indfarve det med orange og lidt grønt til græskarrene, hvor meget fondant bruger du af hhv. det sorte og det hvide til denne kage?
@Sine: Prøv at læse min guide "Grundlæggende kagedekoration". Den fortæller alt hvad du behøver at vide. Jeg kan ikke huske hvad jeg konkret brugte til netop den kage, men jeg bruger helst 1:1 ganache. Opskrift findes på bloggen. Det er ok at gøre som du skriver. Mængden af fondant afhænger af hvor stor kagen er og hvor tykt laget er, så det er lidt svært at sige præcist.
Uhmmm bondekonens chokolade kage... den må prøves...:o9. Det ser godt med det der Flikre ;o)
SvarSletHej Camilla, spøgelser og græskar er vel udført i marcipan og spindelvæv i hvid glasur, men vi diskutere om chokoladekagen er overtrukket med sort marcipan el. glasur. Hvis ja, hvad har du så brugt som farve? blæksprutte=
SvarSletHej
SvarSletSpøgelser og græskar er lavet af fondant / sugarpaste (sukkermasse). Spindelvæv er lavet i Royal Icing (æggehvideglasur). Kagen er betrukket med sort sugar paste. Den er købt sort, men sort pasta farve kan købes. Alle farverne jeg har brugt er pastafarver der er egnede til at indfarve netop sugar paste. Sugar paste og pata farver kan købes hos Kagebutikken eller Kagekompagniet.
Hilsen Camilla
hej camilla tak for info
SvarSletkan man få opskriften på den?
SvarSlet@Anonym: Kagen, der er anvendt er "Bondekonens chokoladekage" og opskriftern ligger i venstre side af bloggen.
SvarSletHej
SvarSletSad lige og spekulerede over hvad du har sat under græskarerne for at de danner kroppen ..?
Vh Dorthe
@Anonym (Dorthe): Mener du ikke hvad der er under spøgelserne? Der er en hvid kegle fondant under spøgelserne.
SvarSletHar du smurt kagen op med noget inden du overtrækker den eller har du bare lagt fondanten direkte på chokoladekagen?
SvarSlet@Heidi: ja kagen er smurt op først.
SvarSletHej Camilla
SvarSletEr totalt novice ud i det her.
Hvilken creme har du brugt til at smøre op med?
Kan kagen bages f.eks. tirsdag, pyntes onsdag og spises torsdag eller bliver den så for tør?
Jeg ville købe færdig fondant i sort og hvid og så selv indfarve det med orange og lidt grønt til græskarrene, hvor meget fondant bruger du af hhv. det sorte og det hvide til denne kage?
Hilsen
Sine
@Sine: Prøv at læse min guide "Grundlæggende kagedekoration". Den fortæller alt hvad du behøver at vide. Jeg kan ikke huske hvad jeg konkret brugte til netop den kage, men jeg bruger helst 1:1 ganache. Opskrift findes på bloggen. Det er ok at gøre som du skriver. Mængden af fondant afhænger af hvor stor kagen er og hvor tykt laget er, så det er lidt svært at sige præcist.
SvarSlet