Basic sugar cookies er sukkersmåkager, der er rigtig gode til at udstikke figurer med, da de holder faconen rigtig godt. De er derfor også velegnede til at dekorere. Det er virkelig sjovt og så smager de også rigtig godt. Opskriften er her:
Basic sugar cookies
(ca. 25 stk i mellemstørrelse)
200 g blødt smør
200 g sukker eller flormelis (anvendes flormelis fåes en finere, men mere skør dej)
1 stort æg (pisket let sammen)
400 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
Smagsvariationer:
-1 spsk vanilie sukker
-1 pose brunkage pulver
-Revet skal af 1 økologisk citron
-Revet skal af 1 økologisk appelsin
-Erstat 50 gram af melet med 50 gram kakao
Sukker (eller flormelis) og smør røres sammen. Tilsæt æg og smagsstof. Sigt melet i lidt ad gangen. Ælt tilsidst dejen let sammen. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet i 1 1/2 time.
Når dejen har hvilet, æltes den let og rulles så ud på et melstrøget bord. Det er vigtigt at dejen rulle ud i en ensartet tykkelse på ca. 3 mm feks ved hjælp af afstandstræ. Udstik dine figurer og bag dem på bagepapir midt i ovnen ved 175-200 C i ca. 10-15 min. Pas på, at de ikke bliver for mørke. Hvis dejen bliver for blød, sættes den på køl igen. Kagerne afkøles helt inden de pyntes.
Kagerne kan pyntes med en æggehvide glasur: 1 bæger pasteuriseret æggehvide blandes forsigtigt med 300 g flormelis, samt 1 tsk citronsaft. Optegn kagen med en tyk glasur som opskriften. Og fyld ud med en tyndere glasur fortyndet med æggehvide.
Hej Camilla :)
SvarSletDejen kan godt holde sig 12 timer i køleskab, ikke?
Vh Trine
Jo, det kan den godt.
SletHej med dig Camilla. Kan man farve dejen, så man kan lave små motiver og 'bygge' dejen opad og bagefter skærer i små skiver som småkager inden den bages? Kunne nemlig godt tænke mig at lave disse småkager: http://rosannapansino.tumblr.com/image/41235168737
SvarSletMvh. Katrine :)
Man kan godt farve dejen. Men hvordan man lige bygger den op til disse flotte og kunstværdige småkager, det kan være svært. Men flot ser det ud.
SletHej Camilla
SvarSletKan man fryse dejen?
Har du erfaring med det og hvordan bliver kagerne i forhold til frisk dej?
Mange hilsener fra Karina
Jeg har ikke selv prøvet at fryse netop denne dej, men generelt kan denne type dej godt fryses. Så jeg ville ikke være nervøs for at prøve det.
Sletska der ingen hævemiddel i
SletNej ingen hævemiddel.
SletHvis man nu skal lave, de der uhyggelige fingre du har en opskrift på, skal man så stadig rulle dejen ud, eller hvordan gør man? Tak på forhånd!
SvarSletMan former dem med hænderne og trykker dem let flade. Dvs ingen udrulning. Se indlæg om Klamme fingre".
SletJeg har forsøgt at lave dem men når jeg prøver at rulle dejen ud går den i stykker og man kan ikke få den tynd. Hvad gør jeg forkert?
SvarSletDet er svært at sige. Flormelis gør dejen mere skør. Men jeg har aldrig haft problemer med den. Jeg ruller den aldrig tyndt ud. Basic sågar cookie har lidt tykkelse.
SletHvor længe kan sådan en pyntet kage holde? Bliver den ikke blød?
SvarSletHilsen karina
De kan holde sig meget længe og de bliver ikke bløde.
Slet