tag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post4858240534113919423..comments2024-03-07T11:35:35.968+01:00Comments on Himmelske kager: Grundlæggende kagedekoration Trin 5: At lave kanter på kagenCamilla (Himmelske Kager)http://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-2896001642283091332014-05-27T08:09:37.527+02:002014-05-27T08:09:37.527+02:00Undskyld det sene svar. Men tak for din søde beske...Undskyld det sene svar. Men tak for din søde besked. Jeg bruger 1 cm tykke "sølv-plader" som kan købes på diverse kage-internet butikker bla Din kage. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-65946114170074039472014-04-23T12:31:35.088+02:002014-04-23T12:31:35.088+02:00Hej Camilla,
Uanset hvad jeg Googler om kager en...Hej Camilla, <br /><br />Uanset hvad jeg Googler om kager ender jeg altid på din side - og tak for det! <br />Et helt "lavpraktisk" spørgsmål, hvad er det du sætter dine smukke kager på? Jeg skal for første gang have en kage ud af huset og synes ikke den skal præsenteres på en af mine tallerkner, men derimod en helt flad plade ....<br /><br />Kh. Marie Mariehttps://www.blogger.com/profile/12188680653787238443noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-42178573922052331542014-02-22T19:57:25.387+01:002014-02-22T19:57:25.387+01:00Tak for din søde kommentar. Jeg er ikke verdensmes...Tak for din søde kommentar. Jeg er ikke verdensmester i at lave perlekant med tyl, men jeg vil tro at du skal bruge 8 mm alt afhængig af hvor store du ønsker perlerne. Der findes et utal af guldfarver, både som flydende og som pulver farver. Det er lidt en smagssag om man ønsker lys guld, mørk guld osv, så du må næsten prøve dig lidt frem ved at købe lidt forskelligt. Der er fordele og ulemper både ved pulver og flydende. Prøv at se på "Din Kage" eller "Specialkøbmanden". De har mange farver og gode priser. Ja, jeg synes, at det er lidt nemmere at gøre det i fondant med en perlebort form. Men det er meget hurtigere at lave den i royal icing, men det kan bare være svært at få dem lige og ens. Men med lidt øvelser kan man sagtens få det pænt. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-63692812127281035202014-02-20T08:14:34.086+01:002014-02-20T08:14:34.086+01:00Hej Camilla
Virkelig god guide!! Tak for inspirait...Hej Camilla<br />Virkelig god guide!! Tak for inspiraiton!<br />Jeg skal lave min første fondantkage til mine bedsteforældres guldbryllup. Jeg vil gerne stable den (hjerte på rektangel) også skal der i bunden af hvert lag være et guld "perle-bånd". Det er til dette jeg lige har et par spørgsmål, som jeg håber du vil og kan svare på:<br />Hvis båndet i bunden af hvert lag skal være royal icing med rund tyl, hvilken størrelse vil du anbefale?<br />Hvis royal icing skal være guld, hvilken form for farve skal jeg så bruge? Kender du mærker/forhandlere?<br />Vil det være en fordel at lave en perleborte af fondant? Og i så fald, hvilken slags farve skal jeg bruge her til?<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-84893379600283501932014-01-26T20:40:41.839+01:002014-01-26T20:40:41.839+01:00Tusind tak for din søde kommentar. Ja man kan godt...Tusind tak for din søde kommentar. Ja man kan godt lave kanterne af 1:1 ganache men det er sikkert at man ønsker brune kanter. Jeg kan ikke anbefale at bruge fyldet el flødeskummet, da det ofte er for blødt. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-82035114459242032302014-01-20T13:03:20.831+01:002014-01-20T13:03:20.831+01:00Sikke en fantastisk bog du har lavet. Nu har jeg f...Sikke en fantastisk bog du har lavet. Nu har jeg fulgt din guide punkt for punkt til min første fondant kage (dine lagkagebunde, solbærmouse, chokolade ganache, opsmurt med 1:1 chkolade og betrukket)!! Nu manglet jeg kun kanten. Kunne ikke have for det uden denne guide. Alle dine tips og tricks virkede perfekt. <br />Glæder mig til at lave 3 etager til familien d 1.feb. Du har virkelig givet mig - og min kreative søn på 13 - blod på tanden med det her - eller måske fondant på tanden :-)<br /><br />Nu et spørgsmål: kan man lave kanterne af fyldet, 1:1 ganashen eller evt flødeskum? De ting kunne man jo have som rest og så var det nemt. <br />Gitteglisnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-86839198204187562872013-05-14T10:59:23.721+02:002013-05-14T10:59:23.721+02:00Mange tak for dit svar Camilla!!!! Jeg kan fortæll...Mange tak for dit svar Camilla!!!! Jeg kan fortælle at bryllupskagen blev vildt flot og alle 90 gæster var meget imponerede....<br />Endnu en gang tak for en fantastisk blog...keep up the good work:)Saranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-1561485027617335732013-05-01T19:55:13.825+02:002013-05-01T19:55:13.825+02:00Tak for din søde kommentar. Der findes generelt to...Tak for din søde kommentar. Der findes generelt to størrelse tyller. Store og små og derfor og store og små koblinger. Der findes tyller fra mange mærker så jeg ved ikke hvilke tyller du snakker om. Men har de samme størrelse er det også samme kobling der skal bruges.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-56769169737882602072013-05-01T19:49:32.389+02:002013-05-01T19:49:32.389+02:00Tak for din søde kommentar. Ja, Duncan sagtens lav...Tak for din søde kommentar. Ja, Duncan sagtens lave dem dagen før. De bliver ikke så hård at de er uspiselige.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-87181455269143747972013-04-27T13:46:56.290+02:002013-04-27T13:46:56.290+02:00Hej Camilla
Jeg er en stor fan af din blog
Her e...Hej Camilla <br />Jeg er en stor fan af din blog <br />Her er et spørgsmål fra en nybegynder (mig) kan alle tyl bruges på en hvilken som helst kobling eller er der specielle jeg snakker om tyl nr 12 og 104 <br />På forhånd tak:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-33743999995925909342013-04-19T11:52:51.564+02:002013-04-19T11:52:51.564+02:00Hej Camilla
Først: Mange tak for en fantastisk bl...Hej Camilla<br /><br />Først: Mange tak for en fantastisk blog!!!!! Jeg har fulgt dig i nogle år nu, og jeg bliver aldrig træt af dine indlæg og vender derfor også altid tilbage når et nyt kageprojekt skal udføres:) - tror faktisk at det var din blog der fik mig i gang til at starte med!<br /><br />Nu kommer mit største projekt hidtil: en bryllupskage i 5 etager...er jeg nervøs? JA!!!<br /><br />Jeg plejer altid at lave bånd på mine kanter, men bruden vil gerne have RI kanter. Så mit spørgsmål er: Kan jeg lave kanterne dagen før brylluppet eller vil de blive helt hårde?<br /><br />Mvh. en stor fan:)Saranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-22168759835604705982011-10-23T21:46:01.935+02:002011-10-23T21:46:01.935+02:00@Anonym: Jeg bruger to forskellige størelser. Til ...@Anonym: Jeg bruger to forskellige størelser. Til kanter som dette indlæg handler om bruger jeg små poser på 30 cm. Hvis jeg skal sprøjte swirls på cupcakes bruger jeg nummeret større på 40 cm. Jeg bruger kun engangs sprøjteposer.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-69009626139522446002011-10-22T10:49:34.860+02:002011-10-22T10:49:34.860+02:00HEj Camilla.
Jeg ville spørge hvor lang din engang...HEj Camilla.<br />Jeg ville spørge hvor lang din engangssprøjtepose er? <br /><br />Tak på forhånd.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-84026305528855230202011-06-07T21:33:37.914+02:002011-06-07T21:33:37.914+02:00@Anonym: Petal base er en vegetabilsk fedt, hvorim...@Anonym: Petal base er en vegetabilsk fedt, hvorimod tylose er en stivelse i pulver form. Petal basen bruges til at smøre flader eller udstyr med, så fondanten slipper bedre. Tylosen bruges til iblande fondanten, så den bliver mere elastisk og tørrer hurtigere. Tylosen kan også blandes med vand og anvendes som "lim".Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-8336174184856593862011-06-07T21:08:15.417+02:002011-06-07T21:08:15.417+02:00hvad er forskellen på petal base og tyllose?hvad er forskellen på petal base og tyllose?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-12161717276415168772011-03-14T22:18:57.471+01:002011-03-14T22:18:57.471+01:00@KageKaas: Ja, jeg køber Petal basen på nettet. El...@KageKaas: Ja, jeg køber Petal basen på nettet. Eller dvs den jeg har er fra da jeg var på kagemesse i Sverige, men det fås på nettet. Tak endnu engang ;-)Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-78742131495647273652011-03-14T09:26:09.784+01:002011-03-14T09:26:09.784+01:00Hej Camilla,
Tak for rigtig brugbar info - jeg vi...Hej Camilla, <br />Tak for rigtig brugbar info - jeg vil prøve med Petal Base (køber du det på nettet?) og tylose :o)<br /><br />Endnu en gang - tak fordi du tager dig tid til at lave din super-guide OG besvare alle mulige (og U-mulige) spørgsmål!<br /><br />Vi læses<br />:o)<br />Lis-AnnKageKaashttps://www.blogger.com/profile/16727018754496183944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-6426934631078770712011-03-13T22:00:34.684+01:002011-03-13T22:00:34.684+01:00@Kagekaas: Tusind tak Lis-Ann - det gør mig utroli...@Kagekaas: Tusind tak Lis-Ann - det gør mig utrolig glad! Altså de der bogstavudstikkere driller også mig og det ER svært at få fondanten ud igen. Jeg har bedre held med at bruge lidt Petal base og smøre bagstaverne med inden jeg fylder med fondant. Og så bruger jeg en blød pensel til at få bogstaverne ud med. Det hjælper bestemt også at blande tylose i fondanten, så den ikke er så blød. Det er også en god idé at lade fondanten sidde noget tid i "linealen" inden du tager dem ud. Håber, at de tips kommer til at hjælpe dig lidt. Mht 1:1 ganache, så er konsisten meget a la kærgården, når jeg smøre op. Dvs ikke så tynd at det løber fra mig, men heller ikke så tykt, at det ikke er til at smøre ud. Så ja, det er faktisk et ret tyndt lag jeg bruger. Jeg bruger det egentlig mest til at udfylde huller og rette op og så får det også fondanten til at hæfte. Endnu engang tak for din søde besked.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-25423280231720651802011-03-13T19:42:45.297+01:002011-03-13T19:42:45.297+01:00Hvor er det dog fantastisk at du finder tid i en h...Hvor er det dog fantastisk at du finder tid i en hverdag med familie, kagedekoration og fuldtidsjob til også at hjælpe os andre kagedekoratør-wannabe'ere i gang (læs: JEG er kagedekoratør-wannabe - skulle måske ikke lægge den titel på andre ;o) )! Tak for det :o))<br />Jeg har med fornøjelse læst din guide og glæder mig til næste indlæg - men indtil da, lige et par spørgsmål:<br /><br />Hvordan får du dine bogstav-udstikkere til at "virke"? Mine hænger fast uanset mængden af maizena! :( Bruger du andet i fondanten? Evt. tylose? Eller er bogstaverne lavet af noget andet? ("frida")<br /><br />Er din 1:1 ganache meget fast i det, når du bruger den til opsmøring? For det ser ud som om du er i stand til at smøre den ret tyndt ud...? <br /><br />Tak for en fantastisk blog!<br />:o)<br />Lis-AnnKageKaashttps://www.blogger.com/profile/16727018754496183944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-27162045971213153002011-03-10T20:25:05.847+01:002011-03-10T20:25:05.847+01:00@Carla: Tak Carla. Ja, det kan blive vanedannende ...@Carla: Tak Carla. Ja, det kan blive vanedannende :-)Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-3988390018308788852011-03-06T14:14:21.768+01:002011-03-06T14:14:21.768+01:00Man får så meget lyst til at købe nyt køkkengrej a...Man får så meget lyst til at købe nyt køkkengrej af at læse dine inspirerende indlæg!<br /><br />:) C.carlahttps://www.blogger.com/profile/05358304829004670740noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-87973617595360021602011-03-06T14:10:28.368+01:002011-03-06T14:10:28.368+01:00@Piske: Tusind tak Piske. Det er dejligt at du kan...@Piske: Tusind tak Piske. Det er dejligt at du kan blive inspireret, for så er det gyldne formål indfriet. <br />@Vibse. Tusind tak søde. Jeg ved ikke om den er perfekt. Havde egentlig planlagt at "gå hele vejen" med at lave kanterne på en kage, men det var i forvejen et kæmpe arbejde, så det droppede jeg igen. Åh ja, både køkken og du var smurt ind i grønt. Men hvad, begge dele plejer at være smurt ind i sukker :-D<br />@Kristine: Iiihh, hvor dejligt, at du følger med med :-) Det glæder mig meget. Også rigtig dejlig søndag til dig. <br />@Miss A (aka fan nr 1): Tak skal du have. Uhh, der er mange "must haves" og faktisk er det Trin 7 i guiden, så "stay tuned" :-)<br />@Marianne: Tusind tak Marianne. Det er faktisk et kæmpe arbejde, så jeg er så glad for at der er nogen derude, der værdsætter dem :-)Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-9150647553761422182011-03-06T11:53:13.690+01:002011-03-06T11:53:13.690+01:00Det er bare super at du orker at lave disse her !!...Det er bare super at du orker at lave disse her !!!<br /><br />Hyggehygge<br />MarianneKager skal der tilhttps://www.blogger.com/profile/02520171480351331279noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-5331810614968722372011-03-06T10:44:39.958+01:002011-03-06T10:44:39.958+01:00Hej Camilla.
Din fan nr. 1 er tilbage. Igen fanta...Hej Camilla.<br /><br />Din fan nr. 1 er tilbage. Igen fantastisk guide :)<br /><br />Jeg har lige et spørgsmål til:<br /><br />Hvad for nogle ting, vil du sige er et 'must' at gå ud og investere i, når man skal i gang med kagedekoration?<br /><br />De bedste hilsner fra<br />Anita<br /><a href="http://livogmad.blogspot.com/" title="http://livogmad.blogspot.com/" rel="nofollow">Liv og Mad</a>Miss Ahttps://www.blogger.com/profile/00378409447380189058noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-2235824676907530182011-03-06T09:00:31.015+01:002011-03-06T09:00:31.015+01:00iiih, hvor er det altså bare en fin "How-to-d...iiih, hvor er det altså bare en fin "How-to-do" du er i gang med. Jeg følger livligt med, HVER gang der er nyt ;)<br /><br />God søndagKristine (CookieCrumble)https://www.blogger.com/profile/15143566606218974603noreply@blogger.com