tag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post1424928342037370606..comments2024-03-07T11:35:35.968+01:00Comments on Himmelske kager: LagkagebundeCamilla (Himmelske Kager)http://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comBlogger46125tag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-16099931907004399112017-05-22T22:15:58.844+02:002017-05-22T22:15:58.844+02:00Det er svært at rådgive om smag, da det som bekend...Det er svært at rådgive om smag, da det som bekendt er meget forskellig fra person til person. Jeg vil ikke anbefale at bruge flødeskum i en figurkage. Det er for ustabilt. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-24203566685878314432017-05-04T20:50:29.264+02:002017-05-04T20:50:29.264+02:00Hej skulle der stå :)Hej skulle der stå :)lisbethttps://www.blogger.com/profile/15694648170607196048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-53894479864674596862017-05-04T20:49:47.977+02:002017-05-04T20:49:47.977+02:00He Camilla,
Min søn ønsker sig en dino fondant-kag...He Camilla,<br />Min søn ønsker sig en dino fondant-kage på lørdag og insisterer på at den skal smage af æble. Jeg tænkte evt at lave disse lyse lagkagebunde, og så måske noget æblemarmarlade med flødeskum indeni - Er ikke sikker på om det bliver godt hvis det skal være en dino? har du nogen idé til fyld?<br />kan man lave en æble-grenache? han vil så også have lakrids - men det tænker jeg må blive noget pynt. (det er til selskab med børn og voksne)lisbethttps://www.blogger.com/profile/15694648170607196048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-9724197359604462922015-05-16T22:52:18.723+02:002015-05-16T22:52:18.723+02:00Det ved jeg simpel hen ikke om det kan lade sig gø...Det ved jeg simpel hen ikke om det kan lade sig gøre. Du må lave en test. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-19728573557491309572015-05-14T11:02:25.580+02:002015-05-14T11:02:25.580+02:00Hej Camilla
Kan man tilsætte finthakkede Daim-sty...Hej Camilla<br /><br />Kan man tilsætte finthakkede Daim-stykker i dejen?? Har fået en "ordre" på bryllupskage, hvor de gerne vil have Daim i bundene..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05249085818376508368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-31652077868937874972014-12-04T22:01:35.078+01:002014-12-04T22:01:35.078+01:00Hej Camilla:-)
Jeg har benyttet mig af en del af d...Hej Camilla:-)<br />Jeg har benyttet mig af en del af dine opskrifter, med rigtig god erfaring, så tak for dem:-) Jeg ville nu prøve at lave denne opskrift men med kakao denne gang - men er i tvivl om hvilken kakao du bruger - når du skifter 2 spsk mel ud med kakao pulver - er det blot á la nesquick - eller er det "rigtig " kakao pulver ( jeg tænker på den med 93 % kakao? PÅ forhånd tak:-) Mvh Lotte<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05138581214291862473noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-22029339193454934462014-01-05T16:49:43.287+01:002014-01-05T16:49:43.287+01:00Tusind tak for din kommentar og dine beregninger, ...Tusind tak for din kommentar og dine beregninger, som er meget brugbare for andre. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-84608230536372857692014-01-01T16:54:29.639+01:002014-01-01T16:54:29.639+01:00Jeg er ikke så god til at bage - derfor googlede j...Jeg er ikke så god til at bage - derfor googlede jeg efter lagkagebunde og prøvede disse. De er super gode. Tak.<br /><br />Jeg er til gengæld god til matematik og derfor vil jeg da lige dele en måde at beregne hvor meget dej man skal lave, da mange spørge Camilla om dette.<br /><br />Camilla skriver dejen er til 3 bunde i en 18 og 20 cm form. De 18 cm er en diameter på formen. For at regne ud hvor meget areal dejen dækker - skal man bruge radius. Radius er det halv af diameteren. Og man skal brug pi - som er 3,14.<br /><br />Så en 18 cm form har et areal på:<br />18/2 = 9<br />9x9x3,14 = 254<br /><br />En 20 cm form har et areal på:<br />20/2 = 10<br />10x10x3,14= 314<br /><br />Vi ved nu at denne portion passer til et areal på mellem 254 og 314.<br /><br />23 cm form = 11,5x11,5x3,14 = 415 (d.v.s. ca 1½ gang opskriften vil passe)<br />26 cm form = 13x13x3,14 = 530 (d.v.s. 2 gange opskrift vil passe)<br />33 cm form = 16,5x16,5x3,14 = 854 (d.v.s. 3 gange opskriften)<br /><br />Nu er det også nemt at regne ud - hvor meget der skal bruges til en firkantet form (bradepande)<br /><br />Er formen 23 cm x 23 cm - så er arealet 23x23= 529 og det vil passe med 2 gange opskriften.<br /><br />Spørgsmålet om 27,5x37,5 formen vil så give 27,5x37,5= 1.031 hvilket vil sige 4 gange opskriften.<br /><br />Alle regnestykker gælder så 3 lag - som Camilla angiver der vil blive ud af opskriften ved 18 og 20 cm.<br /><br />Håber det kan give en ide om potion størrelser.<br /><br />HelleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-17224291917071531372013-10-06T14:16:19.510+02:002013-10-06T14:16:19.510+02:00Nej, det tror jeg nok er lige i underkanten. Her m...Nej, det tror jeg nok er lige i underkanten. Her må du gange op. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-17100746761745257212013-09-25T17:19:01.842+02:002013-09-25T17:19:01.842+02:00Hej Camilla..
Tror du at der er nok i opskriften t...Hej Camilla..<br />Tror du at der er nok i opskriften til at kunne lave en enkelt bund i en bradepande på 32x24 cm?<br /><br />Mvh MonaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-63108511784517608602013-03-01T19:10:17.851+01:002013-03-01T19:10:17.851+01:00Jeg skærer kagen i bunde, når den er helt kold og ...Jeg skærer kagen i bunde, når den er helt kold og så lægger jeg et stykke bagepapir ml hver bund. Og til slut pakker jeg det hele ind i store opskårede frostposer. Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-48489851023298156382013-02-25T20:39:08.092+01:002013-02-25T20:39:08.092+01:00Hvis man nu skal bruge kagen om lørdagen og derfor...Hvis man nu skal bruge kagen om lørdagen og derfor bager bundene om torsdagen, hvordan skal de så opbevares indtil de skal lægges sammen? :)Helle C.https://www.blogger.com/profile/16356568985090772700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-24273226831335604512012-11-03T11:18:27.322+01:002012-11-03T11:18:27.322+01:00Jeg har ikke lige prøvet at lave bundene i den stø...Jeg har ikke lige prøvet at lave bundene i den størrelse form, men når jeg bager i en form på 33x33 cm (8 cm i højden), så bruger jeg 5x opskriften. Hvis din form ikke er så høj, skal du selvfølgelig ikke bruge lige så meget.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-71738983148413496422012-10-30T12:43:38.272+01:002012-10-30T12:43:38.272+01:00Hej Camilla,
jeg skal lave en lagkage til ca. 35 p...Hej Camilla,<br />jeg skal lave en lagkage til ca. 35 personer, og har en form på 27,5 x 37,5 tror du at den er stor nok og vil du sige 3x opskriften på lagkagebunde?<br />Håber du kan hjælpe ;)<br />Mvh.<br />BeritAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00442927720329840865noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-85410641109481167632012-07-31T15:07:27.979+02:002012-07-31T15:07:27.979+02:00@malene munch: Det lyder som om du er glad for ops...@malene munch: Det lyder som om du er glad for opskriften :-) Tak for din søde kommentar.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-40203584848525852252012-07-30T20:06:24.084+02:002012-07-30T20:06:24.084+02:00Har lavet dem nu 2 gange waw waw :)Har lavet dem nu 2 gange waw waw :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00777203868655874050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-83434058338235181502012-07-30T20:05:53.001+02:002012-07-30T20:05:53.001+02:00Har lavet dem nu 2 gange waw waw :)Har lavet dem nu 2 gange waw waw :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00777203868655874050noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-25824890726499301672012-05-19T21:33:46.483+02:002012-05-19T21:33:46.483+02:00@Berit: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt...@Berit: Tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at du kunne lide opskriften.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-84031070617241201652012-05-18T20:55:18.786+02:002012-05-18T20:55:18.786+02:00Jeg har lige brugt opskriften i en 23 cm. rund spr...Jeg har lige brugt opskriften i en 23 cm. rund springform. Dejen hævede rigeligt op til at kagen kunne skæres ud til tre bunde. Hvis jeg havde brugt dobbelt portion dej, var det væltet ud over kanten. Kagen blev ca. 6 cm. høj.<br /><br />Min kompliment til en rigtig lækker opskrift på lagkagebunde! Den er smagfuld og ikke spor tør, nem at skære til bunde og får kun ganske lidt top - så lidt, at jeg ikke skar det af.<br /><br />Mange tak!Beritnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-42139790774163243972012-04-23T18:29:55.385+02:002012-04-23T18:29:55.385+02:00@Anonym: Dejligt at du glæder dig til at prøve min...@Anonym: Dejligt at du glæder dig til at prøve mine opskrifter af. Håber, at du bliver glad for dem. Jeg synes ikke at bundene bliver dårligere af at fryse dem. Men du skal huske at pakke dem odt ind. Dvs bagepapir imellem hvert lag og frostpose rundt om. Jeg plejer at tage dem ud af fryseren om morgen hvis jeg skal fylde kagen om aftenen.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-5317113226115474932012-04-18T09:34:55.571+02:002012-04-18T09:34:55.571+02:00Hej Camilla.... Glæder mig til at prøve dine opskr...Hej Camilla.... Glæder mig til at prøve dine opskrifter. Håber min kage blive bare halvt så flot som dine.<br /><br />Bliver bundene bedre eller dårligere af at man fryser dem?<br /><br />Hvor langt tid i forvejen skal man så tage dem ud af fryseren?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-2660495769005236742012-02-27T21:25:58.998+01:002012-02-27T21:25:58.998+01:00@Mariam: Tak for din søde kommentar. Nej, jeg vill...@Mariam: Tak for din søde kommentar. Nej, jeg ville ikke lave en kæmpe portion, for den kan være svær at håndtere. Lav en portion pr form. Du kan godt forberede næste form mens den første er i ovnen.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-38753701211038045912012-02-27T13:12:42.539+01:002012-02-27T13:12:42.539+01:00Hej Camilla tak for denne fantastiske blog, jeg vi...Hej Camilla tak for denne fantastiske blog, jeg vil høre om det er muligt at lave en kæmpe portion dej på en gang og dele den i alle de forme man skal bruge, også bare dem en af gangen? <br />Hilsen MariamMariamhttps://www.blogger.com/profile/03683019303661832938noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-83196929524997850852012-01-25T22:07:54.383+01:002012-01-25T22:07:54.383+01:00@Anonym (Malene): Tusind tak for din søde kommenta...@Anonym (Malene): Tusind tak for din søde kommentar. Det er noget man skal prøve sig lidt frem med. Men lige med denne opskrift har jeg følgende mål: 23 cm = 2 x opskriften. 33 cm = 3 x opskriften. Jeg har ikke lige noget mål på 25 cm, men det er nok ca. 2,5 x opskriften.<br /><br />@Anonym: Nej, det har jeg ikke prøvet. Det er meget vigtigt, at du ikke åbner ovndøren før der mindst er gået en ½ time - gerne længere. Og så er det er godt tip at lade være med at smøre siderne. Og de skal også være uden bagepapir. Det kan nemlig få dejen / kagen til at trække sig fra kanten.Camilla (Himmelske Kager)https://www.blogger.com/profile/16427891291539842512noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2629175011016029900.post-72467858746698598592012-01-25T12:01:51.222+01:002012-01-25T12:01:51.222+01:00Hej igen
Har du prøvet at den falder sammen i side...Hej igen<br />Har du prøvet at den falder sammen i siderne?Anonymousnoreply@blogger.com