søndag den 16. november 2014

Hjemmelavede toffifee



Kan du lide de der Toffifee man køber, så skulle du prøve at lave dem selv. De smager næsten som dem man køber.

Toffifee
ca. 30 stk

100 g sukker
1 dl lys sirup
1 dl piskefløde
Korn af ½ vaniljestang
100 g nougat
30 stk hasselnødder
Mørk chokolade.

Kog sukker, sirup, vanilje og fløden op til ca. 105 C. Undlad at røre under kogningen.

Rist og afskal imens mindst 30 hasselnødder på en pande.

Lad karamellen koge op til den tykner og hældes derefter i hver lille aluminiumsform et stykke fra kanten.

Læg en nød i hver form og tryk den ned i karamellen. Stil dem koldt i ca. ½ time.

Smelt nougat'en og fyld den i en sprøjtepose - så er den nemmere at styre. Sprøjt nougat i hver form op til kanten. Lad dem køle helt af i køleskab.

Afslut med en lille klat mørk chokolade på hver.

20 kommentarer:

  1. Jeg er bange for, at jeg bliver nødt til at lave sådan en portion på et tidspunkt. Elsker toffifee ♥

    SvarSlet
  2. Jep jep, det skal helt sikkert prøves! :D

    SvarSlet
  3. Mmmm - hvor ser det lækker ud! og lidt anderledes! Det må bestemt prøves :o)

    SvarSlet
  4. Åh åh, diy yndlingsguf? Det bliver et farligt bekendtskab :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det kan blive farligt. De er jo ikke 100% som de købte. De er lidt blødere, men smager virkelig godt.

      Slet
  5. Jeg har nogle i køleskabet lige nu og har brugt silikone forme, da jeg regnede med at karamelmassen blev mere fast, tvivler på at jeg kan få dem ud af formen - Er der gået noget galt i processen, eller bør man kun bruge metal folie konfektforme?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har grundet kommentarerne tilrettet opskriften til at karamellen skal koge til den tykner. Beklager, hvis opskriften har været misvisende.

      Slet
  6. Mine står også i køleskabet og er slet ikke faste selvom de har stået der siden igår. Jeg ved ikke om det kan skyldes at massen ikke har kogt længe nok? Jeg har nemlig ikke noget termometer, så måtte tage det på gefühl.

    SvarSlet
    Svar
    1. Idag forsøgte jeg mig med at koge massen der var mislykkes en gang til (jeg skrabede det simpelthen ud af formene igen, var lidt ærgelig over hvis det skulle gå til spilde og jeg havde nemlig ikke nået at putte nougat på dem alle.)
      Jeg lod massen koge længe ved svag varme indtil den blev mørk, tykkere og mere karamelagtig. Efterfølgende er den størknet fint.
      Løsningen må altså helt klart være, at lade massen koge længere (og til den er mørkere end på billederne i indlægget) inden den hældes i forme.

      Slet
    2. Tak Helle, for dine kommentarer. Jeg har tilrettet opskriften.

      Slet
  7. Jeg ved at mine kom på 105 grader som de skulle. De er stadig helt flydende, så den masse kan vist kun smides ud.
    Har læst lidt om det og kan se at mange opskrifter med karamelfudge, der bruger man også kondenseret mælk og at det skal være over varme (kogepunktet) i ca 10-15 min, og så er massen tyknet.
    Det tror jeg at jeg forsøger.

    SvarSlet
  8. Men det er lidt sjovt, for det ser ud til at Camillas fudge har samme konsistens som min når den bliver fyld i formene. Sådan flydende.
    Min er også blevet lidt tykkere, men slet ikke fast som fudge bliver og som jeg havde regnet med.
    Men de skal helt klart forsøges igen, men med modificeret fudge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dine kommentarer. Jeg har tilrettet opskriften.

      Slet
  9. Har brugt termometer og den nåede hurtigt op på over 105 grader. Tog det af, det var måske 107 grader, men tænkte det ikke betød noget og de nok ikke blev meget hårdere af det. Nu har de stået der i flere timer og det er stadig flydende! Dårlig opskrift! Tænkte om det var 205 grader i stedet for 105? Pisse ærgerligt når man har brugt en masse, forholdsvis dyre, råvarer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har grundet kommentarerne tilrettet opskriften til at karamellen skal koge til den tykner. Beklager, hvis opskriften har været misvisende.

      Slet
  10. Jeg har lige lavet dem.
    De er blevet super gode og lækre.
    Jeg lod det dog koge 10 min, og rørte rundt imens,
    Men ellers helt som opskrift.
    De smager som toffifee, konsistensen er som den skal være, og bare mums����

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for kommentaren. Ja jeg synes også at de smager ret meget som Toffifee :-) Dejligt at opskriften lykkedes for dig.

      Slet